22/09/23 - 14:55h

Patrik Muratoglu: Federer voli tenis, Rafa mučenje a Novak dominaciju

 

“Novak želi da bude na vrhu sveta!”


Source: Julian Finney/Getty Images

Verovatno najpoznatiji teniski trener na planeti, čuveni Patrik Muratoglu, uporedio je kvalitete trojice najvećih igrača u ovom milenijumu – Đokovića, Nadala i Federera. Ovako je Francuz govorio za “Tennis Majors”:

Rodžer verovatno najviše voli tenis. To je pravi igrač, voli tenis, diše ga, živi ga i baš zao ga je igrao tako kako ga je igrao

Rafa voli da se bori, da se muči, da izgara od prvog do poslednjeg poena.

Novak voli da dominira, da napreduje, ima volju da bude bolji od svakoga. U tom bolju je superioran u odnosu na ostale. Želi više, spreman je da učini više. Želi da bude na vrhu sveta. Činjenica da su Federer i Nadal popularniji ga dodatno motiviše da bude bolji od njih. Čini mi se da je to u njemu stvorilo osvetničku volju, da bude nedvosmisleno uspešniji od njih.

Slavni stručnjak je nedavno imao zanimljiv komentar o Novaku Đokoviću nakon osvajanja US Opena.

– Postoje dva Novaka u Grend slem finalima. Postoji Novak koji dolazi da pobedi i kada igra najbolje, onda je najbolji igrač na svetu. Tu je i Novak koji dolazi na ne izgubi: on se može pobediti, izuzetno je teško, ali je pobediv – rekao je Muratoglu i dodao:

– Koristio je servis-volej igru mnogo više. To je nešto što je dodao u poslednje vreme. U većini ključnih poena je odigrao servis-volej, iskoristio je činjenicu što je Danil daleko i tako je upisao poene. Takođe, izlazio je mnogo više na mrežu kako bi skratio poene – kazao je Francuz.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Đoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.