16/09/23 - 12:12h

I Đoković zbunjen Dejvis Kupom: Ne znam ko ovde kosi a ko vodu nosi

 

Najbolji teniser Srbije i sveta svih vremena, Novak Đoković trijumfom nad Alehandrom Davidovič Fokinom 6:3, 6:4 lansirao je Srbiju na fajnal-ejt u Malagi. Pala je Španije već posle singlova, tako da je meč sa Česima sutra samo za prestiž, ko će sa prve, a ko sa druge pozicije u žreb. Pored Španca i publike, rivali srpskom asu su bili i paklena temperatura u dvorani i visok procenat vlage. Ali, ni to nije sprečilo najboljeg tenisera u istoriji da posao završi u dva seta.

Laslo Đere doneo je prvi poen protiv Španije Srbiji pobedom protiv Ramosa Vinjolasa u dva seta 6:4, 6:4. U zanimljivom meču srpski reprezentativac nijednog trenutka nije dozvolio rivalu da se razmaše, ućutao je mnogobrojniju špansku publiku, a raspalio emocije kod srpskih navijača, koji su ga nosili do trijumfa.

Srpski dubl Nikola Ćaćić-Miomir Kecmanović je takođe u dva seta slavio protiv kombinacije Fokina-Granoljers 6:4, 7:6 (15:13). To im je druga pobeda u dva meča.

Potpuno je frapantno da se još uvek ne zna kako će se formirati četvrtfinalni parovi. Postoje informacije da se grupe neće ukrštati, već da će se parovi žrebati neovisno od plasmana u grupi, ali zvanična informacija još uvek ne postoji.

Zbog toga ni Novak ne zna hoće li igrati protiv Češke, jer nije poznato šta taj meč nosi, odnosno da li je uopšte relevantno za dalje takmičenje ko će biti prvi a ko drugi u grupi.

I mi to pokušavamo da razumemo. Stvarno ne znam ko ovde kosi a ko vodu nosi. Videli smo na TV, kažu da se u Malagi ukrštavamo sa drugom grupom u zavisnosti da li smo prvi ili drugi. Potom su iz ITF rekli da se sve ekipe izvlače iz šešira. Stvarno mi nije jasno kako oni ne znaju svoja pravila. Nama je bitno da što više pobeđujemo za Srbiju zbog timskog duha i amtosfere. I da završimo kampanju sa perfektnim skorom. Plan je da igram sutra ali porazgovaraćemo uoči meča.

Uskoro su prijave za Junajted kup u Australiji početkom januara.

Trenutno ne planiram da igram ali videćemo. Možda se to promeni. Zavisi od rasporeda, kada počinje, koliko rano mora da se ide u Australiju. Ne dopada mi se što mora da se dođe nedelju dana ranije a moja porodica ne putuje sa mnom i to može da bude 5-6 nedelja bez njih što je previše.

Pobeda protiv Davidoviča je 20. za redom. Nole nije izgubio u Dejvis kupu od predaje Del Potru 2011. u Areni.

– To je dokaz i primer koliko izvlačim iz sebe kada igram za reprezentaciju. Igranje za Srbiju je najveća čast, imati grb Srbije na grudima. Biti sa ovim momcima sa kojima imam sjajnu hemiju. Pevamo Marš na Drinu pred svaki meč. Imamo rituale koje ne praktikujem na turnirskim mečevima – rekao je Nole u Valensiji.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.