07/07/23 - 18:36h

IPAK CICIPAS: Laslu nije ispunjena želja!

 

Protivnik Lasla Đerea u trećem kolu Vimbldona biće najbolji grčki igrač svih vremena, Stefanos Cicipas.


Foto: Michael Steele/Getty Images Europe

Podsetimo, srpski predstavnik je napravio veliki uspeh plasmanom u treće kolo najpopularnijeg gren slema. Priželjkivao je centralni teren, pune tribine i Endija Mareja sa suprotne strane mreže, ali će ipak morati na megdan Cicipasu, koji je slavio protiv Britanca nakon preokreta – 7:6 (3), 6:7 (2), 4:6, 7:6 (3), 6:4, u meču koji je trajao četiri sata i 40 minuta.

Najavljivao je Endi da može daleko, priželjkivala je to i domaća publika, ali se Grk ispostavio kao poslednja prepreka dvostrukog šampiona Vimbldona. Možda i nije moralo tako da bude, naročito ako se uzme u obzir Britančevo vođstvo od 2:1. Pred taj-brejk četvrtog seta, verovatno je i sam bio svestan da će taj period determinisati pobednika. Stefanos je odigrao bolje, izjednačio na 2:2, a potom na svežinu dobio peti set.

Cicipas se bolje i brže kretao, očigledna je bila njegova prednost u fizičkoj spremi. Kada je već u trećem gemu oduzeo servis protivniku, malo ko je verovao da može ispustiti prednost. Do kraja meča nije dozvolio nijednu brejk loptu Endiju.

Dvoboj Cicipasa i Đerea na programu je već u subotu. Tri puta su se do sada sastajali, i sva tri puta je slavio tri godine mlađi Grk – Kazablanka 2016, Akapulko 2022. i Monte Karlo 2022. Treba istaći i da u tim mečevima Cicipas niti jednom nije dobio set ubedljivije od rezultata 7:5. Prvi put će ukrstiti rekete na šljaci.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Endi Marej, Stefanos Cicipas, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.