14/01/13 - 09:55h

AO: Dolonc posle maratona ostala u turniru

 

Srpska teniserka Vesna Dolonc posle sjajnih kvalifikacija, plasirala se i u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije. Dolonc je savladala domaću takmičarku Oliviju Rogovsku rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 7:5, 8:6.

V. Dolonc 578
O. Rogovska756
Vesna Dolonc

Vesna Dolonc

Ovaj duel već na početku je pokazao da će biti dug i neizvestan do samog kraja. Na početku se igralo gem za gem. Mlada Australijanka je pokazala da je veliki potencijala i da je sa pravom u turniru, ali je i Dolonc pokazala da vredi. Pri kraju prvog seta Rogovska pravi brejk i dobija prvi deo igre rezultatom 7:5.

U nastavku je Vesna Dolonc zaigrala sigurnije, pa se to odrazilo i na rezultat. Opet se igralo tvrdo, gem za gem, kao i u prvom setu, ali je sada epilog bio drugačiji. Vesna je vratila istom merom, te je do izjednačenja došla osvajanjem drugog seta rezultatom 7:5.

U trećem setu se nastavilo sa igrom iz prva dva. Nikako se nije mogao naslutiti pobednik. Pri rezultatu 6:6 Vesna pravi brejk i dobija mogućnost da svojim servisom završi ovaj maratonski duel. Srpska teniserka je iskoristila tu mogućnost i dobrim gemom završila meč, za konačnih 2:1 i za 8:6 u ovom setu.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2013, Grend Slem, Teniserke, Turniri, Vesna Dolonc, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.