13/10/12 - 11:32h

ATP Šangaj: Novak u finalu!

 

Srpski teniser Novak Đoković je bez mnogo problema savladao Čeha Tomaša Berdiha u polufinalu Masters turnira u Šangaju. Nole je slavio sa 2:0, po setovima, 6:3, 6:4. Novak će se sutra u finalu sastati sa boljim iz duela Federer – Marej.

N. Đoković66
T. Berdih34

Novak Đoković

Novak Đoković ispunio je očekivanja navijača i prvi put u karijeri plasirao se u finale ovog Mastersa. U polufinalu je pao Čeh Tomaš Berdih koji nije napravio veće probleme srpskom teniseru. Veće probleme je pravio publici i sudiji zbog svog nedoličnog ponašanja.

U prvom setu su viđena tri brejka, dva je napravio srpski teniser. Novak je sjajno počeo i dobrom igrom stigao do 5:1 i servisa za set. Međutim Čeh tada pravi brejk i dobrim servismo potom smanjuje rezultat na 5:3. Novak u narednom gemu dobrim servisom rešava ovaj deo igre, i ako je Čeh opet pretio. Prvi set Nole dobija rezultatom 6:3.

Drugi set je Novak opet bolje počeo, napravio brejk, ali je Berdih vratio to i došao do izjednačenja 3:3. U nastavku seta našem teniseru je još jedan brejk bio dovoljan za konačni trijuf i plasman u finale. Rezultat drugog seta bio je 6:4 za našeg tenisera.

Ovaj sjajan meč malo je pokvario Čeh svojim ispadima. Često je Berdih bez razloga prigovarao sudiji, ponašao se besramno i u situacijama koje su bile više nego očigledne pokušavao je da se stavi u ulogu žrtve.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, Masters, Masters u Šangaju, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.