05/10/12 - 10:01h

ATP Tokio: Miloš bolji od Janka

 

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Tokiju. Bolji od Janka u tri seta bio je Kanađanin Miloš Raonić sa 5:7(5), 6:2, 7:6(7), posle dva sata i 40 minuta igre.

J. Tipsarević726
M. Raonić667
Janko Tipsarevic, Getty Images

Janko Tipsarević

Ovo je bio potpuno izjednačen meč i da je otišao u drugom smeru ne bi bilo nezasluženo.

Tipsarević je dobio prvi set u taj-brejku. Početak je bio potpuno izjednačen i svaki od tenisera je “čuvao” svoj servis, pa se rasplet čekao u “trinaestom gemu”. Na početku je Raonić poveo sa velikih 3:0, međutim Janko je to stigao da bi posle greške Kanađanina poveo sa 6:5 uz servis. Svoj servis ja naš teniser iskoristio i poveo sa 1:0 u setovima, a taj-brejk je dobio rezultatom 7:5.

U drugom setu Janko je dozvolio protivniku brejk, te je posle prednosti 3:1, Raonić lako priveo set kraju. Rezultat ovog dela igre bio je 6:2 za Crnogorca sa kanadskim pasošem.

Treći set bio je izjednačen, ali sa prilikama za brejk. Janko spasao četiri brejk lopte u osmom gemu trećeg seta, da bi zatim u taj-brejku imao meč loptu. Ipak, Raonić je iskoristio svoje najjače oružje, razoran servis te preokrenuo, da bi posle promašenog bekenda pogodio as za konačnu pobedu. Rezultat u taj-brejku glasio je 9:7 za Raonića.

Miloš Raonić će u polufinalu igrati protiv prvog nosioca Endija Marija koji je eliminisao Stanislasa Vavrinku sa 6:2, 3:6, 6:2.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Tokiju, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.