18/01/17 - 09:02h

AO: Conga prejak za Lajovića

 

Dušan Lajović završio je takmičenje na Australijan Openu u drugom kolu, pošto je doživeo poraz od Žoa-Vilfreda Conge iz Francuske u tri seta.


D. Lajović223
Ž.V. Conga666

Zimbio.com


Treći reket Srbije poražen je u drugom kolu Australijan opena od nekadašnjeg finaliste prvog grend slema sezone, Žoa-Vilfreda Conge, sa 6:2, 6:2, 6:3, posle jednog sata i 45 minuta igre.

Francuski teniser je u sva tri seta uspevao da napravi rani brejk, a onda i da rutinski privede meč kraju.

Dušan je zapretio jedino u trećem setu kada je pri vođstvu Conge od 2:0 uzvratio brejkom i stigao do 2:2. Iskustvo dvanaestog tenisera na svetu je posebno došlo do izražaja u poslednjem gemu trećeg seta, kada je Lajović imao brejk loptu da ga produži, ali se Francuz odbranio i odmah potom iskoristio prvu meč loptu.

Lajović po treći put nije mogao dalje od drugog kola turnira u Melburnu, pa je tako ove godine ponovio rezultat do kog je prethodno dolazio 2014. i 2016. Njegov najbolji domet na grend slemovima je četvrta runda, do koje je stigao pre tri godine na Rolan Garosu.

Bio je ovo dobar meč za mene, igrao sam veoma dobro. Uslovi nisu bili laki, obojicu nas je mučio vetar. Nisam igrao svoj najbolji tenis, ali je svejedno bio dobar meč, veoma dobra provera za mene. Bio sam u potpunosti fokusiranrekao je Conga nakon duela sa Dušanom.

Twitter

U narednom kolu Francuz čeka boljeg iz duela između Amerikanca Džeka Soka i Karena Hačanova iz Rusije.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Dušan Lajović, Vesti, Žo-Vilfred Conga


Komentari: 1

 
brzi January 18, 2017 Odgovori

ocekivano zao mi je

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.