04/03/16 - 14:23h

Dejvis kup počeo remijem Australije i SAD-a

 

Prvo kolo Dejvis kupa otvoreno je susretom dve najuspešnije reprezentacije. U Melburnu je nakon prva dva meča izjednačen rezultat, a bodove svojim timovima doneli su Bernard Tomić, odnosno Džon Izner.

Dzon-Izner5

Džon Izner je fantastično počeo priču gostujućeg tima. Za nešto manje od dva sata savladao je Sema Grota rezultatom 7:6(2), 6:2, 6:2. Ovo je bila deveta pobeda u singlu Dejvis kupa za “velikog Džona“, koji je odlično igrao tokom celog meča, a posebno u drugom i trećem setu.

Prvi set u duelu dva odlična servera završio se taj brejkom. U petom gemu Grot nije uspeo da iskoristi četiri brejk lopte, a prednost je ispustio i u devetom gemu. Sve propuštene prilike domaćeg tenisera, Izner je iskoristio u taj brejku i slavio sa 7:2.

Ispušten prvi set je uticao na Grota koji je u drugom setu promašio sve što se moglo i što se nije moglo promašiti. Sa druge strane, Izner je strpiljivo igrao sa osnovne linije, bez srljanja na mreži. Izgubio je samo tri poena na svoj servis i slavio sa 6:2.

U trećem setu australijski teniser je uspeo da osvoji pet poena na servis protivnika, ali ne i da mu oduzme servis. Izner je to učinio dva puta i sa novih 6:2 doneo prvi bod SAD-u.

Nakon poraza Samuela Grota, Bernard Tomić je izašao na megdan Džeku Soku. Bivši četvrtfinalista Vimbldona pobedio je američkog tenisera sa 7:6, 6:3, 3:6, i 6:4.

U prvom setu oba tenisera su propustila brejk šanse, pa se igrao taj brejk u kojem je slavio domaći igrač.
Drugi set počeo je izjednačeno do rezultata 3:3, a onda je Tomić zaigrao jače, osvojio lake poene na svoj servis i oduzeo dva naredna servisa protivniku za 6:3.

Još jedan set ga je delio do konačne pobede i poravnanja rezultata reprezentacija, ali je Stok je iskoristio umor i greške svog protivnika, te za 30 minuta igre u trećem setu došao do rezultata 3:6.

Činilo se da Sok može do potpunog preokreta meča u četvrtom setu, ali sreća nije bila na njegovoj strani. Tomić je strpljivo gradio svoju igru i trudio se da oduzme servis protivniku. To mu je uspelo tek u devetom gemu, a onda je usledio i njegov servis gem za konačnih 6:4 u četvrtom setu.

Tomić je ovom pobedom doneo bod Australiji, pa je rezultat nakon prvog dana nerešen 1:1. Sutra se igra dubl, u kojem bi mogao da zaigra i Lejton Hjuit.

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Bernard Tomić, Dejvis Kup, Džek Sok, Džon Izner


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.