06/04/15 - 12:11h

Poeni od kojih zastaje dah u finalu Majamija! (video)

 

Prvi reket sveta Novak Đoković odbranio je titulu u Majamiju nakon spektakularnog finala u kome je savladao Britanca Endija Mareja. Uprkos tropskim uslovima za igru dvojica majstora sa reketom pružili su publici pravi užitak, bilo je dosta grešaka na obe strane, ali i poteza od kojih zastaje dah.

Djole

Djole

Đoković je vezao i sedmi uzastopni trijumf protiv Škota, koji je duel počeo dosta motivisano za jasnom željom da prekine pobednički post protiv najboljeg na svetu. Prvi set je bio vrlo tesan i neizvestan, igrači su razmenili po dva brejka, a odluka je potom pala u taj-brejku, u kome je Novakova mentalna čvrstina došla do izražaja.

I u drugom setu su presudile nijanse, uz dosta borbe i iscrplujućih poena. Marej je uspeo da prelomi u samoj završnici, kada je u desetom gemu stigao do brejka i poravnao rezultat u setovima.

Novak Djokovic

Međutim, Novak je ono najbolje ostavio za odlučujući set, zagospodario je terenom i odmah na startu odigrao možda i najlepši poen u čitavom meču i tako potvrdio brejk, koji je napravio u prethodnom gemu.

Novak Djokovic Hot Hot Miami Open Final 2015

Srbin je u nastavku demonstrirao veću fizičku izdržljivost, u poređenju sa Škotlanđaninom, koji je delovao vrlo iscrpljeno, pa je epilog odlučujućeg seta bio kao i Melburnu – 6:0 za Novaka.

Pogledajte ovde još neke zanimljive detalje iz finala koje je obilovalo neverovatnim potezima, kao i izjavu Novaka Đokovića nakon dodele pehara.

2015 ATP Miami Open Final Highlights - Novak Djokovic v Andy Murray

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP Rang Lista, ATP trka, Endi Marej, Finale, Masters, Masters u Majamiju, Novak Djoković, Rang Lista, Tenis Video, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
nika April 7, 2015 Odgovori

Nole leti Od srece i treba bas s dobro potrudo da pobedi Bravp

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.