18/03/15 - 13:37h

RG: Novaku i Rafi podjednake šanse za pehar u Parizu!

 

Prema kvotama poznate svetske kladionice Ladbrokes, prvi reket planete Novak Đoković i Španac Rafael Nadal imaju podjednake šanse za osvajanje pariskog Gren slema.

Rafael Nadal i Novak Djokovic

Rafael Nadal i Novak Djokovic

Đoković i Nadal su ubedljivi favoriti za naslov najboljeg, imaju koeficijent 2,5, dok je na trećem mestu Švajcarac Stan Vavrinka sa kvotom 17.

Japanski teniser Kei Nišikori, finalista iz Njujorka četvrti je na ovoj listi sa kvotom 21, a potom slede Škotlanđanin Endi Marej, Švajcarac Rodžer Federer i Argentinac Huan Martin Del Potro, koji dele peto mesto sa 26.

Rafael Nadal je dominantan u Parizu godinama unazad, osvojio je devet pehara, jedini poraz je upisao 2009. godine, kada je pretrpeo poraz od Šveđanina Robina Soderlinga, što je iskoristio Rodžer Federer da osvoji trofej te godine i objedini sve Gren slem titule u svojoj prebogatoj riznici.

Đoković je prošle godine poražen u finalu upravo od Rafaela Nadala sa 6:3, 5:7, 2:6, 4:6, a stigao je do same završnice turnira i 2012. godine kada je Španac ponovo bio bolji sa 3:1 u setovima.

Ove godine takmičenje u Parizu počinje 24. maja i traje do 7. juna.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP Rang Lista, ATP trka, Finale, Grend Slem, Huan Martin Del Potro, Kei Nisikori, Novak Đoković, Rafael Nadal, Rang Lista, Rodžer Federer, Rolan Garos, Stan Vavrinka, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.