17/03/15 - 10:10h

Šarapova bolja od Azarenke, kraj za Voznijacki! (WTA Indijan Vels)

 

Ruskinja Marija Šarapova plasirala se u četvrto kolo WTA turnira u Indijan Velsu nakon što je u derbiju treće runde savladala belorusku teniserku Viktoriju Azarenku sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3 posle nešto manje od dva sata igre.

Sarapova

Sarapova

Ovo je bio ukupno 14. duel između Šarapove i Azarenke, a ruska igračica je ovim trijumfom izjednačila u međusobnom skoru na 7:7.

Marija Šarapova će u narednom, četvrtom kolu ukrstiti rekete sa braniocem titule na turniru u kalifornijskoj pustinji, Italijankom Flavijom Penetom. Peneta je u okviru treće runde nadigrala Australijanku Samantu Stosur rezultatom – 6:4, 6:2.

Mlada švajcarska teniserka, Belinda Benčič, 31. nositeljka na turniru, izbacila je iz daljeg takmičenja četvrtu favoritkinju, Dankinju Karolinu Voznijacki. Švajcarkinja je slavila sa 6:4, 6:4 i u borbi za četvrtfinale odmeriće snage sa Srpkinjom Jelenom Janković, koja je bila kobna za polufinalistkinju Melburna, Amerikanku Medison Kiz sa 5:7, 6:4, 6:3.

Veliko iznenađenje je priredila Ukrajinka Lesija Curenko. Ukrajinska teniserka, koja je stigla iz kvalifikacija igra sjajno na ovom turniru, a u trećem kolu je eliminisala Francuskinju Alize Korne sa 7:5, 1:6, 6:2.

Rezultati trećeg kola:

Judžini Bušar – Koko Vandevege 6:3, 6:2

Alize Korne – Lesija Curenko 5:7, 6:1, 2:6

Medison Kiz – Jelena Janković 7:5, 4:6, 3:6

Belinda Benčič – Karolina Voznijacki 6:4, 6:4

Ana Ivanović – Karolin Garsija 2:6, 7:5, 2:6

Sabine Lisicki – Sara Erani 6:4, 6:2

Flavija Peneta – Samanta Stosur 6:4, 6:2

Viktorija Azarenka – Marija Šarapova 4:6, 3:6

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ana Ivanović, Belinda Benčić, Jelena Janković, Marija Šarapova, Medison Kiz, Rang Lista, Rezultati, Sabina Lisicki, Samanta Stosur, Teniserke, Treće kolo, Turniri, Vesti, Viktorija Azarenka, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.