06/05/12 - 21:05h

Masters u Madridu: Da li može Novak, na plavoj šljaci, do nove titule?

 

Počeo je Masters u Madridu. Ove godine su na ovom prestižnom turniru “novi uslovi” predviđeni za igranje, reč je naravno o plavoj šljaci. Malo tenisera je podržalo ovu inovaciju u svetu tenisa, a sa druge strane dosta njih je kritikovalo ovakav potez organizatora, dok su naši teniseri bili uzdržani. Novaku se svidela upravo ta boja i nadamo se da će mu doneti i malo sreće u odbrani titule osvojene prošle godine.


Novak Đoković je prošle sezone na ovom turniru imao dosta težak put do finala. Preko Kevina Andersona i Giljerma Garsije Lopeza stigao je do četvrtfinala. U tom četvrtfinalu je imao izuzetno naporan meč protiv Davida Ferera. Igrala su se 3 seta, a Novak je u 3 odlučujućem uspeo da nadigra španca i plasira se u polufinale gde ga je čekao, tada iznenađenje turnira, Tomaš Beluči. Brazilac je pokazao izuzetnu igru i u ovom meču, pa je poveo posle prvog seta. Đoković se nije dao u nastavku i uz dobru igru preokrenuo rezultat u svoju korist i obezbedio sebi plasman u finale. U finalu ga je čekao Rafael Nadal, koji je u polufinalu pobedio Rodžera Federera u 3 seta. Finale i meč koji se neće brzo zaboraviti. Novak je dobio Rafu u dva seta.

Ove godine Novakov put do titule na ovom Mastersu je, čini nam se, za nijansu lakši. Kvalifikant, a potom najverovatnije duel sa Felisijanom Lopezom. Četvrtfinale mu donosi najverovatnije duel sa Žilom Simonom ili Jankom Tipsarevićem. Mi se nadamo srpskom četvrtfinalu, a da li će do njega doći… Polufinale bi našem najboljem teniseru donelo Federera ili Ferera uz pretpostavku da ne dođe do nekog iznenađenja. U finalu očekujemo reprizu prošlogodišnjeg, a nadamo se da će Novak i ovog puta poraziti Nadala na jednog od njegovih omiljenih turnira.

Djokovic. Getty.

Novak Đoković

Budite uz Tenis Uživo i pratite Novaka na plavoj šljaci u Madridu uz direktne prenose njegovih mečeva na našem sajtu!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP, Masters, Masters u Madridu, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.