12/02/15 - 23:52h

Marej i Berdih po planu, ostali favoriti rutinski! (ATP Roterdam)

 

Britanski teniser Endi Marej obezbedio je plasman u četvrtfinale ATP turnira u holandskom Roterdamu. Škot je slavio u dva seta protiv vrlo dobrog Kanađanina Vaseka Pospišila sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5, iako je kanadski teniser pružio sjajan otpor i bio tvrd orah do samog kraja.

Marej

Marej

Škotlanđanina u četvrtfinalu čeka okršaj protiv uvek neugodnog Francuza Žila Simona. Francuski teniser je zakazao duel protiv Mareja, trijumfom protiv sunarodnika Žeremija Šardija sa 6:4, 6:3.

Češki teniser Tomaš Berdih je prolaz dalje obezbedio pobedom protiv finaliste Zagreba od prošle nedelje, Italijana Andreasa Sepija sa 6:0, 3:6, 6:3. Čeh je furiozno odigrao prvi set, ostavivši rivala na nuli, Italijan je pokazao zube u drugom setu i poravnao rezultat, ali je Berdih u odlučujućem setu pokazao klasu i sprečio bilo kakvo eventualno iznenađenje. Berdih će plasman u polufinale pokušati da ostvari preko Francuza Gaela Monfisa, koji je dan ranije savladao Bautistu Aguta.

Švajcarac Stan Vavrinka je imao set zaostatka protiv Španca Giljerma Garsije Lopeza, ali je u nastavku uspeo da uđe u ritam i reši u svoju korist naredna dva – 7:6, 4:6, 2:6. Vavrinka u četvrtfinalu igra protiv Žila Milera iz Luksemburga.

Rezultati drugog kola:

Endi Marej – Vasek Pospišil 6:3, 7:5

Žeremi Šardi – Žil Simon 4:6, 3:6

Tomaš Berdih – Andreas Sepi 6:0, 3:6, 6:3

Giljermo Garsija Lopez – Stan Vavrinka 7:6, 4:6, 2:6

Simone Boleli – Miloš Raonić 3:6, 6:7

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP Rang Lista, ATP u Roterdamu, Drugo Kolo, Endi Marej, Gael Monfis, Rang Lista, Rezultati, Stanislas Vavrinka, Teniseri, Tomaš Berdih, Turniri, Vesti, Žil Simon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.