06/06/14 - 18:01h

RG: Rafa bolji od Endija, sa Novakom za trofej!

 

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Francuske. Rafa je u polufinalmom duelu savladao Britanca Endija Mareja rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:1 nakon jednog sata i 41 minuta igre. Španac će se u nedeljnom finalu sastati sa našim Novakom Đokovićem, koji je ranije danas savladao Ernesta Gulbisa iz Letonije rezultatom 3:1, po setovima 6:3, 6:3, 3:6, 6:3.

R. Nadal666
E. Marej321

Nadal spreman za titulu koja mu nedostaje 1

Meč je sjajno počeo za Španca jer je već u drugom gemu napravio brejk, a potom ga i materijalizovao za starnih 3:0. U nastvaku seta Endi Marej je pokušao da se vrati u set, nije uspeo, a Rafael Nadal je rutinski priveo set kraju i rešio ga u svoju korist rezultatom 6:3.

Drugi set opet je bolje počeo Rafa i već u trećem gemu oduzeo servis Mareju, potvrdio ga u narednmom gemu i skoro sigurno prelomio meč. U nastavku seta Rafael Nadal je bio sjajan, uspeo je da u sedmom gemu novim brejkom stigne do 5:2, a potom i materijalizuje dva brejka prednosti rešivši drugi set u svoju korist rezultatom 6:2.

Treći set bio je samo formalnost. Gotovo da Marej nije imao ideju kako da osvoji gem, a Španac je čak tri puta oduzeo servis Britancu. Rafael je prvo u trećem gemu stigao do brejka, nakon starnih 1:1, a potom isto učinio i u petom gemu, za 4:1 i konačno u sedmom za 6:1 i plasman u veliko finale.

Rafael Nadal će se u nedeljnom finalu sastati sa Novakom Đokovićem, koji je ranije danas savladao Ernesta Gulbisa iz Letonije rezultatom 3:1, po setovima 6:3, 6:3, 3:6, 6:3.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Grend Slem, Polufinale, Rafael Nadal, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.