04/06/14 - 17:11h

Uspeh karijere nestašnog Gulbisa, Letonac preslišao Berdiha za polufinale Pariza!

 

Letonski teniser Ernests Gulbis nastavio je sa sjajnim partijama na ovogodišnjem Rolan Garosu, pošto je u borbi za polufinale bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha bez izgubljenog seta, rezultatom 6:3, 6:2, 6:4 za nešto manje od dva sata igre.

Pobedom nad Berdihom, ekscentrični Letonac je napravio najveći uspeh u svojoj karijeri. Trijumfom nad Federerom izjednačio je uspeh karijere iz 2008. godine, kada je došao do četvrtfinala Rolan Garosa i tada je poražen od Novaka Đokovića, što je sada nadmašio. Na preostalim grend slem turnirima, Letonac je u Melburnu stigao do drugog kola, na travi Vimbldona do trećeg, a na US Openu najdalje do četvrtog kola.

Posle velike pobede nad Švajcarcem Rodžerom Federerom, Gulbisu nije nedostajala inspiracija ni protiv Berdiha. Letonski igrač, koji je na turniru postavljen za 18. nosioca, bio je bolji u svakom segmentu igre od češkog tenisera, ostvario je gotovo duplo više vinera i potpuno zasluženo stigao do polufinala, gde će za rivala imati dobrog druga iz detinjstva-Novaka Đokovića.

Gulbis je Kontrolisao ritam meča od početka do kraja, realizovao je pet od osam brejk prilika, ne dozvolivši Berdihu ni u jednom trenutku da se vrati u meč.

Pored toga što je ostvario najveći uspeh u karijeri na Grend slem takmičenjima, lucidni Letonac ima još jedan razlog za zadovoljstvo. Kada u ponedeljak pogleda rang listu tenisera, ugledaće svoje ime među deset najboljih tenisera sveta.

Sa Đokovićem, Gulbis se sastao pet puta i trijumfovao je samo jednom, i to u Brizbejnu 2009. godine. Jedini put na Grend slem turnirima, sastali su se baš u Parizu, kada je Novak tesno slavio sa 7:5, 7:6(3), 7:5, posle 187. minuta igre.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Ernests Gulbis, Novak Djoković, Rang Lista, Rolan Garos, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.