09/04/14 - 20:02h

WTA Katovice: Jovana Jakšić poražena u prvom kolu

 

Srpska teniserka Jovana Jakšić eliminisana je u prvom kolu WTA turnira u Katovicama. Srpkinja je u prvom meču poražena od Hrvatice Mirjane Lučić-Baroni rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4. Hrvatica je do pobede došla posle jednog sata i 17 minuta igre, i na taj način se plasirala u osminu finala.

J. Jakšić34
M. Lučić-Baroni66
Jovana Jaksic

Jovana Jaksic

Mirjana Lučić-Baroni je sjajno počela meč i već u drugom gemu oduzela servis Srpkinji. Hrvatica nije stala posle toga, već je u četvrtom gemu još jednom napravila brejk, a zatim i materijalizovala stečeno za velikih 5:0. U nastavku seta Srpkinja je u šestom gemu osvojila prvi gem, a zatim i napravila brejk, te smanjila na 5:2, da bi potom i materijalizovala stečeno i došla do 3:5. Osvajanje ova tri vezana gema bilo je sve što je Jovana Jakšić učinila u prvom setu, pa je tako u devetom gemu Hrvatica završila prvi deo, osvojivši ga rezultatom 6:3.

U drugom setu opet je Hrvatica sjajno počela. Mirjana je prvo napravila brejk za 2:1, a potom i za velikih 4:1. U nastavku seta Jovana Jakšić je uspela, kao i u prvom delu, da veže tri gema i smanji od 5:1 na 5:4, ali je u desetom gemu Mirjana Lučić-Baroni uspela da iskoristi treću meč loptu i tako osvoji drugi set rezultatom 6:4.

Hrvatska teniserka će se u osmini finala sastati sa Austrijankom Mojsburger koja je u prvom kolu savladala dobitnicu “specijalne pozivnice” Freč rezultatom 2:0.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Jovana Jakšić, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.