21/01/14 - 13:48h

AO: Vavrinka posle novog maratona eliminisao Novaka

 

Švajcarac Stanislas Vavrinka uspeo je da savladala Novaka Đokovića u četvrtfinalu Australijan Opena. Popularni Sten je nakon novog maratonskog meča od 4 sata i 2 minuta savladao Srbina rezultatom 3:2, po setovima 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7. Švajcarac će se u polufinalu sastati sa Tomašem Berdihom koji je danas bio bolji od Španca Davida Ferera rezultatom 3:1.

N. Đoković64267
S. Vavrinka26639
Novak Djokovic

Novak Djokovic

Novak je sjajno počeo meč i niko nije mogao naslutiti da će biti eliminisan. Srbin je u šestom gemu prvi put oduzeo servis Švajcarcu za prednost od 4:2, a potom je isto uradio i u osmom za konačnih 6:2 u prvom delu igre. Od tada kao da se i Vavrinka uključio u meč.

U drugom setu nije bilo brejkova sve do sedmog gema, a onda je Stanislas Vavrinka uspeo da oduzme servis našem teniseru i stečenu prednost čuva do kraja, za poravnanje rezultata na 1:1. Rezultat u drugom setu bio je 6:4 za Švajcarca.

Treći deo igre samo je bio nastavak sjajnog tenisa Švajcarca. Popularni Sten je prvo u trećem gemu napravio brejk i stigao do 2:1, a onda je u petom novim brejkom stigao do 4:1, da bi prednost materijalizovao za velikih i nedostižnih 5:1. U nastavku seta Vavrinka je samo potvrdio stečeno i osvojio treći deo igre rezultatom 6:2.

Četvrti set bio je biti ili ne biti za Novaka. Đoković i Vavrinka dobro su servirali, čuvali svoje servise, a onda je u osmom gemu Srbin uspeo da oduzem servis Švajcarcu, a potom i materijalizuje prednost za konačnih 6:4 u četvrtom setu i izjednačenje u setovima – 2:2.

Peti set krenuo je fantastično za srpskog tenisera. Nole je u trećem gemu oduzeo servis Vavrinki, stigao do 2:1, ali je već u sledećem dopustio Švajcarcu da vrati brejk i dođe do izjednačenja – 2:2. U nastavku seta nije bilo brejkova, Stanislas Vavrinka je osvajao gemove, a Novak Đoković stizao i tako do šesnaestog gema, kada je Vavrinka imao prednost od 8:7, a Nole servirao za izjednačenje. Srbin nije uspeo svojoj nameri, dozvolio je Švajcarcu meč loptu koju je ovaj iskoristio i osvojio odlučujući set rezultatom 9:7.

Stanislas Vavrinka će se u polufinalu sastati sa Tomašem Berdihom koji je danas bio bolji od Španca Davida Ferera rezultatom 3:1.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2014, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Četvrtfinale


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.