20/01/14 - 14:24h

Muke Nadalove, ispala Šarapova

 

“ Čupavo“ je bilo u duelu Nadala i Nišikorija, iako je prvi reket sveta slavio sa 3:0, po setovim 7:6, 7:5, 7:6. Nišikori, koji je eliminisao našeg Dušana Lajovića, pružio je za sada najveći otpor Špancu na ovogodišnjem Australijan Openu. Dvadesetčetvorogodišnji Japanac je ukupno četiri puta brejkuno Rafu, a u trećem setu je imao i prednost,ali je popustio pod dobro poznatim Nadalovim pritiskom.

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Ali nije Nadal imao muke samo sa svojim rivalom na ovom meču. Više puta je prekoračio vremenski interval između dva servisa, zaradio je neugodne plikove na levoj ruci, a morao je i do svlačionce da menja iskidane pertle.

Ni dva sata nije trebalo Federeru da se osveti Congi za neke teške poraze u bliskoj prošlosti. Švajcarac je počistio protivnika sa terena i najavio još jedan šamar prognozerima koji mu godinama već broje poslednje dane u svetskom vrhu. 6:3, 7:5, 6:4. U četvrtfinalu nas očekuje prvi „veliki derbi“ na turniru, Federer – Marej. Britanac je savladao francuskog autsajdera Robera sa 3:1, po se tovima 6:1, 6:2, 6:7, 6:2.

A „bejbi Federer“, Grigor Dimitrov, nastavlja put ka najvećem uspehu na Gren Slemu. Bugarin je eliminsao Del Potrovog „dželata“, Španca Roberta Bautistu sa 3:1 (6:3, 3:6, 6:2, 6:4). Njegov sledeći rival je Rafael Nadal.
Muška četvrtfinala počinju sutra. Igraju Đoković – Vavrinka i Berdih – Ferer.

Kod devojaka, Jelena Janković je zaustavljena od Simone Halep, izgubivši treći set sa nulom. Cibulkova je posle preokreta iznenađujuće eliminisala Mariju Šarapovu. Azarenka je lako prebrodila Sloun Stivens, a Radvanjska Muguruzu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2014, David Ferer, Endi Marej, Grend Slem, Jelena Janković, Kei Nisikori, Marija Šarapova, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Sloan Stivens, Teniserke, Tomaš Berdih, Vesti, Viktorija Azarenka, Žo-Vilfred Conga, Četvrto kolo


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.