03/09/13 - 09:11h

US Open: Robredo eliminisao Rodžera!

 

Španski veteran Tomi Robredo priredio je najveće iznenađenje dosadašnjeg toga US Opena pobedivši Rodžera Federera u osmini finala! Robredo je savladao petostrukog šampiona u Njujorku sa 3:0, po setovima 7:6, 6:3, 6:4 posle 140 minuta. U narednom kolu će se sastati sa Rafaelom Nadalom koji je sa 3:1 savladao Nemca Filipa Kolšrajbera.

T. Robredo766
R. Federer634
Rodzer Federer

Rodzer Federer

Da će ovo biti vrlo interesantan meč pokazao je Španac u prvom gemu kada je napravio brejk, a potom poveo sa 2:0. Međutim, Federer se vratio u meč i izjedančio na 2:2. U nastavku opet je Tomi Robredo prvi oduzeo servis rivalu i poveo sa 5:4, ali nije uspeo da završi set jer je Rodžer opet ijednačio – 5:5. Posle ovoga meč je otišao u taj-brejk, a tamo se mnogo bolje snašao teniser iz Španije i osvojio ovaj deo rezultatom 7:3, za konačnih 7:6.

U drugom setu nastavilo se sa žestokom igrom. Federer nikako nije mogao da oduzem servis Robredu iako je imao dosta prilika za to. Kada on svoje šanse nije iskoristio jeste Robredo svoju u osmom gemu, te je poveo sa 5:3, a potom materijalizovao prednost i osvjio drugi set rezultatom 6:3.

Treći set je bio dosta sličan drugom. Federer je napadao, ali nikako nije mogao da “brejkne” Tomija. Kazna je usledila u sedmom gemu kada je Španac napravio brejk za 4:3, a potom samo održavao prednost za konačnih 6:4 u trećem delu igre.

Rodžer Federer je poslednji put na US Openu poražen u 4. kolu pre deset godina od Davida Nalbandijana. Ovaj rezultat još više dobija na značaju kada se u obzir uzme da je Federer dobio svih deset prethodno odigranih mečeva protiv Robreda, a Španac je u tih deset duela osvojio samo tri seta!

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, Grend Slem, Osminafinala, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.