26/08/13 - 23:20h

US Open: Janko u drugom kolu!

 

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo US Opena. Srpskom teniseru je u prvoj rundi, pri rezultatu 2:1 za Janka, na početku četvrtog seta, duel predao Urugvajac Pablo Kuevas. Do trenutka predaje bilo je 2:1 za tenisera iz Srbije, po setovima 6:3, 6:7, 6:3. U narednom kolu Tipsarević će se sastati sa boljim iz duela Sela – Kuznjecov.

J. Tipsarević666
P. Kuevas373predaja
Janko Tipsarevic

Janko Tipsarevic

Početak meča bio je siguran za oba tenisera, ali je već u šestom gemu Janko Tipsarević oduzeo servis rivalu i održao stečenu prednost do kraja. Na kraju je prvi deo igre završen rezultatom 6:3 za Srbina.

U drugom setu sve je bilo izjednačeno. Nije bilo brejkova, a ni prilika za iste, te je set otišao u taj-brejk. U “trinaestom gemu” bolje je počeo Pablo Kuevas i posle nekoliko dobrih poena i grešaka Janka Tipsarevića poveo sa 6:0. Međutim, to nije bio kraj. Janko je poen po poen uspeo da se vrati na 6:5, ali je tada pogrešio, pogodio mrežu posle duže ramene i Urugvajac je osvojio taj-brejk rezultatom 7:5, za konačnih 7:6 u drugom setu.

Treći set takođe je odlučio jedan brejk, kao i prvo. Ključni trenutak bio je osmi gem kada je Janko Tipsarević napravio brejk, a potom i materijalizovao stečenu prdnost za konačnih 6:3 u trećem delu igre.

Janko Tipsarević u sva tri seta nije izgubio gem na svoj servis, što je najpozitivniji aspekt ovog trijumfa.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, Grend Slem, Janko Tipsarevic, Prvo kolo, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.