03/07/13 - 16:52h

Vimbldon: Novak Đoković u polufinalu!

 

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ovogodišnjeg Vimbldona. Srbin je u četvrtfinalnom meču savladao Čeha Tomaša Berdiha rezultatom 3:0, po setovima 7:6(5), 6:4, 6:3. Protivnik Novaka Đokovića u borbi za finale biće Argentinac Huan Martin del Potro, koji je u isto vreme kad i Nole, savladao Španca Davida Ferera rezultatom 3:0.

N. Đoković766
T. Berdih643
Novak Djokovic

Novak Djokovic

Meč je krenuo izuzetno borbeno, ali i sigurno, sa obe strane. Novak je već u prvom gemu imao dve brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. U nastavku seta igralo se gem za gem, Nole je imao još dve brejk šanse, ali je ostalo samo na njima. Posle takve igre neizbežno je bilo da meč ode u taj-brejk. U “trinaestom gemu” nastavilo se sa izjednačenom igrom, ali se Novak Đoković bolje snašao i rešio ovaj deo igre rezultatom 7:5, za konačnih 7:6 u prvom setu.

Drugi deo igre krenuo je loše za srpskog tenisera. Posle samo osam minuta igre Tomaš Berdih je imao brejk prednosti i gem dobijen na svom servisu za velikih 2:0. Međutim, to nije bilo sve. Čeh je još jednom oduzeo servis Novaku i povećao svoju prednost na ogromnih 3:0. Ali Novak Đoković je još jednom pokazao svoju mentalnu snagu. Srbin je uspeo da se vrati u meč i povede sa 4:3. U nastavku seta igralo se gem za gem, a Đoković je pri rezultatu 5:4 imao dve set lopte. Prvu je Berdih uspeo da spasi, ali je sledeću Čeh poslao u mrežu i tako omogućio Novaku Đokoviću da reši i drugi set u svoju korist rezultatom 6:4.

Posle dobijenog drugog seta i to posle preokreta Novak je bio sjajan i u trećem. Srpski teniser je u četvrtom gemu napravio brejk, poveo sa 3:1 i održavao svoju prednost. Na kraju je Novak Đoković treći set rešio u svoju korst rezultatom 6:3.

Pobednu Novaka Đokovića iz njegove lože ovoga puta nije pratio Andrej Ševčenko, ali je zato tu bio kapiten Mančester Junajteda i nakadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Vidić sa porodicom. Novak će se u borbi za finale satsati sa Argentincem Huan Martin del Potrom, koji je u isto vreme kada i Novak, savladao Davida Ferera rezultatom 3:0.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon, Četvrtfinale


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.