27/07/24 - 19:07h

Novak pred potencijalni meč sa Nadalom: Spremiću se kao da je finale

 

Novak Đoković govorio je za srpske medije posle plasmana u drugo kolo olimpijskog turnira.


Foto: Getty Images AsiaPac

On je posle manje od sat vremena igre bio bolji od Metjua Ebdena rezultatom 6:0, 6:1.

– Sjajna atmosfera pod krovom, većina je mečeva otkazana, imali smo sreće da budemo pod krovom. Atmosfera je drugačija nego na Rolan Garosu, isto su i tada ljudi umešani i daju maksimum da podrže omiljene igrače, ali video sam razne zastave i kako se ponašala publika između gemova, sa muzikom i talasima, to samo u Dejvis kupu ima, uživao sam zbog toga. Nije bio preterani pritisak, vodio sam ceo meč. Malo pre sam pričao o tim nelogičnim pravilima, koja nemaju smisla. Nadam se da će promeniti, mnogi u singlu su čekali, pa i naš Hamad je mogao da dođe i igra za par sati, pozivaju dubl igrače koji nisu igrali u singl konkurenciji godinama, što je bio slučaj sa mojim današnjim protivnikom. – rekao je Novak.

Novak u drugom kolu čeka Rafaela Nadala koji bi trebalo da igra sa Martonom Fučovičem, ali još uvek treba da odluči da li će odigrati singl meč.

– Verovatno ćemo u ponedeljak igrati. Videćemo šta će biti sa njim, treba da pobedi svoj meč. Spremiću se kao da je finale, uvek je tako sa njim. Na Rolan Garosu je ogromno interesovanje i žele svi da ga vide. Prateću njegov meč naravno, kako se oseća, kreće, kako igra. Naravno, biće analiza, ako dođe do tog meča, biće to finale pre finala. Imaću dan odmora i treninga sutra.

Na pitanje kako je prošla promena podloge, sa trave na šljaku, odgovorio je:

– Koleno jako dobro reaguje, iako je meč kratko trajao, to meni ne smeta. Trenirao dosta poslednjih dana na šljaci i pre Pariza i u Parizu. Zadovoljni sam kako sam trenirao, osećam se spremije nego pre Vimbldona, u odnosu na koleno i fizičku spremu, koja je bila kompromitovana zbog povrede kolena uoči Vimbldona. Pred OI sam uradio odlične pripreme. Sve u svemu začin “C”. Dobro se osećam i idemo dalje.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Đoković, Olimpijske igre, Pariz 2024, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.