21/03/22 - 11:42h

Nadal: Osećao sam bol, nisam mogao da dišem

 

Španac Rafael Nadal otkrio je da ima povredu nakon finala Mastersa u Indijan Velsu.


Source: Getty Images Europe

On je poražen od Tejlora Frica, a istakao je da je tokom meča osećao jake bolove koji su ga na momente sprečavali i da diše.

– Iskreno, osaćao sam bol. Imao sam problem sa disanjem. Ne znam da li je u pitanju nešto sa rebrom, još ne znam. Kada dišem i kada se krećem, kao da mi je igla sve vreme iznutra. Vrtelo mi se u glavi pomalo jer je baš bilo bolno. To je vrsta bola koja me ograničava. Ne radi se samo o bolu, ne osećam se dobro jer to utiče na moja disanje. Više je od razočaranja što sam izgubio, tako nešto sam odmah prihvatio, čak i pre nego što se meč završio. Više mi je krivo što osećam da se mučim. – rekao je Nadal i dodao:

– Dao sam sve od sebe. Nije bio moj dan, ali to se dešava. Imam iskustva u ovim situacijama. Teško je sa tim igrati u finalu poput ovoga. Borio sam se do kraja. Imao sam šanse u drugom setu, ali nisam ih previše iskoristio. Teško je sad analizirati meč jer nisam mogao da radim mnoge stvari. Možda nije momenat da se priča o tome, čak i pored toga što nisam sve mogao da radim kako sam želeo. To je to, finale, pokušao sam, izgubio sam od sjajnog igrača.

Španac se nada da će biti spreman za sezonu na šljaci, svoj omiljeni deo teniske godine.

– Iskreno, želim da sve bude savršeno za sezonu na šljaci. Sve do sada je bilo prelepo. Tužan sam jer nisam mogao da igram kako sam želeo, teško je imati ovakav osećaj, vrlo je ružno kada se to desi u finalu. Ipak, u sportu ne vredi pričati o prošlosti. Pričajmo o sadašnjosti, a danas mi je teško. Nisam od onih koji lako potonu emotivno ili koji se lako uzbude u zavisnosti od momenta. Dva protekla meseca bila su sjajna, nezaboravna, vrlo emotivna. Uživao sam u stvarima za koje sam pre par meseci verovao da su nemoguće. Sada je vreme da rešim problem što je pre moguće, da pokušam na šljaci. Počinje deo sezone u kom uživam da igram. Svaki turnir je poseban, nadam se da ću biti spreman za sve.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters u Indijan Vels, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.