01/07/19 - 20:29h

“Tražim tu pravu poziciju na terenu, ali sve u svemu, zadovoljan sam”

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je nakon pobede u prvom kolu Vimbldona rekao da je zadovoljan svojom igrom.


Source: Getty Images Europe

Branilac titule na trećem grend slemu sezone je sa 3:0 u setovima savladao Nemca Filipa Kolšrajbera.

– Ima tu i jednog i drugog, to se dešava kada izađete na teren kao branilac titule. Važnost ovog turnira, naglasio sam to i ranije. Bez obzira na to što imam iskustva, igrao sam mnogo puta na ovom terenu, osetio sam šta to znači i kako je biti u ovoj situaciji. Ipak, i ja sam čovek kao i svako drugi i nervoza je normalna stvar. Istovremeno, sa druge strane terena sam imao veoma kvalitetnog i opasnog protivnika. Izgubio sam od njega ove godine. Brejk koji sam pretrpeo na startu nije bio idealan početak, ali nastavio sam da igram pravim intenzitetom. Odgovorio sam mu dobro na to. Posle toga, igrao sam sasvim dobro. Bio je to dobar kvalitet, držao sam servis. Naravno, ovo je bio prvi meč, nekoliko puta sam se okliznuo, još tražim tu pravu poziciju na terenu, ali sve u svemu, zadovoljan sam.

U Novakov tim je dan pred Vimbldon došao Goran Ivanišević, a na pitanje novinara šta će to novo doneti, on je odgovorio:

– I Marijan i ja smo se saglasili da tražimo nekog ko je bio grend slem šampion, ko dobro zna kako se osećam na terenu, neko ko je sve to prošao. Saglasili smo se oko koncepta, ideje da predstavimo novog trenera u timu, kao što je Boris Beker bio deo našeg tima ranije. Sa Borisom smo imali jako uspešan period, nadam se tome i sa Goranom.

Đoković je nasmejao novinare pričom o tome kako je svojevremeno donosio sendviče Ivaniševiću.

– Zar vam nije rekao da je za njegov trijumf na Vimbldonu ključno bilo to što sam mu ja donosio sendviče? – nasmejao se Novak i nastavio. – To se zaista dogodilo. On je bio u akademiji u Minhenu gde sam ja trenirao od moje 12 do 16. Te 2001. je dobio vajdl kartu za Vimbldon i došao je u akademiju na nekoliko nedelja. Imao sam dozvolu da pričam sa njim dok je trenirao i donesem mu neku hranu jer je mnogo trenirao i bio je gladan. Bio sam svaki put kada je trenirao. Pratio sam, učio, gledao, podržavao ga. Niki Pilić, za kog kažem da mi je teniski otac, imao je veliki uticaj na njegovu karijeru. Otuda su te veze, mislim da su ti sendviči zaista napravili razliku!

Srspki teniser je pričao o svojoj istoriji na Vimbldonu koji je do sada osvajao četiri puta:

– Prvi Vimbldon je uvek nešto posebno. Svaki put kad sam pobedio ovde imalo je pozitivnog uticaja na moju karijeru. Ta pobeda 2014. mi je bila tačno ono što je trebalo. Prošle godine, takođe, bilo je bitno da se sve preokrene, da steknem samopouzdanje, da dokažem sebi da opet mogu da osvajam grend slemove. Između 2011. i 2014. sam osvajao Australijan Open, ali ne i druge turnire, zato je ta pobeda protiv Rodžera u pet setova bila velika. Sledeće godine opet sa njim u finalu. Teško je to opisati. Uvek ima dodatne važnosti kada ste na ovom turniru. Ovo je turnir o kojem mnogi sanjaju da ga osvoje.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.