08/11/16 - 19:40h

Računica: Svi mogući scenariji u Londonu, može li Kralj da vrati krunu?

 

Posle nekoliko godina dominacije Novaka Đokovića, ljubitelji tenisa će uživati u uzbudljivoj borbi za prvo mesto na kraju sezone.


Novak Djokovic i Marej
Od ponedeljka, Endi Marej ima 405 poena više od Novaka Đokovića na ćelu karavana, ali bi to vrlo lako moglo da se promeni na Završnom turniru u Londonu, koji počinje 13. novembra. Njemu će pred nadmetanje u 02 Areni biti oduzeto 275 Dejvis kup bodova, pa će imati svega 130 više od najbližeg pratioca.

To znači da je srpskom teniseru potrebno da u Londonu ima za 200 bodova uspešniji rezultat od Marija kako bi 2017. završio na prvom mestu na ATP listi.

Po najjednostavnijem scenariju, Marej bi mogao da sačuva tron ukoliko osvoji onoliko bodova koliko je Đoković osvojio prošle godine.

Svaka pobeda u grupi na turniru u Londonu donosi 200 bodova, pobeda u polufinalu donosi 400, a pobeda u finalu 500 bodova.

Takođe, ukoliko Marej dođe do finala uz sve pobeded u grupi, a Đoković osvoji turnir, uz dva poraza u grupi, Britanac će kao broj jedan okončati sezonu, mada je ovakav scenario malo verovatan.

Marej bi takođe mogao održati aktuelni status i ako ispadne u polufinalu – ako prethodno dobije sva tri meča u grupi, a Đoković izgubi u finalu, pod uslovom da ne zabeleži više od jedne pobede u grupi.

Ono što Novaku Đokoviću garantuje povratak na prvo mesto, jeste osvajanje titule u O2 Areni, uz najmanje dve pobede u grupi.

Dakle, ako se Novak pobedi Endija u finalu, biće prvi čak iako Endi prethodno ubeleži sva tri trijumfa u grupi.

Podsetimo, Đoković se nalazi u grupi sa Raonićem, Monfisom i Timom, dok su Marejevi protivnici Vavrinka, Nišikori i Čilić.

Srbin je osvajao završni turnir u poslednje četiri godine, a ima ukupno pet titula kao i Pit Sampras i Ivan Lendl. Jednu više ima Rodžer Federer.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Endi Marej, Masters u Londonu, Novak Djoković, Vesti


Komentari: 4

 
ja November 9, 2016 Odgovori

Scenario bi bio samo jedan, ali “Sila Boga ne moli”. Ustvari, da nije sile scenaria ne bi ni bilo.

 
RADMILA November 14, 2016 Odgovori

SVAKA TI JE ZLATNA….i na mjestu…

 
RADE November 9, 2016 Odgovori

verujem

 
Šumadinac m November 10, 2016 Odgovori

Vera,vera ,vera,stisni tri prsta i veruj sebi onako kako u tebe veruje tvioje dete..

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.