19/05/18 - 11:38h

51. BORBA KRALJEVA: Đoković ili Nadal?

 

Iako ih je na nekoliko poslednjih turnira žreb često stavljao u istu četvrtinu ili polovinu, Đoković i Nadal nikako nisu uspevali da se sastanu. To će se promeniti u Rimu, gde ćemo u subotu gledati dugo očekivani duel dva teniska velikana.


Rafael Nadal i Novak Djokovic

Đoković i Nadal sastaće se 51. put u karijeri. Sa razlogom njihovo rivalstvo nazivaju jednim od najvećih u belom sportu.

Srpski teniser vodi sa 26:24 u međusobnim pobedama. Španac je dobio njihov poslednji susret, 2017. godine u Madridu, a Đoković je slavio u sedam mečeva pre toga. Od Novakovih 26 pobeda, sedam su na šljaci.

Po rečima su, reklo bi se, obojica svesni kakva ih borba očekuje.

– Rafa je najveći izazov na šljaci, ali sam ranije uspevao da ga pobeđujem. To je ono što sam priželjkivao, ali ne želim da se zaustavim. – rekao je Novak.

Rafa, sa druge strane, nije priželjkivao ovaj duel.

– Sada moram da se sastanem sa njim i jasno je da ću dati sve od sebe kao i svaki put ranije u karijeri, ali da sam mogao da biram, sigurno bih sebi odbarao nekog drugog protivnika, a ne velikana kakav je Đoković.

Nadalova velika prednost u ovom susretu je to što Novak još uvek igra sa mnogo oscilacija. A Novakova prednost? Ako ništa drugo, sigurno je ogromna želja da dokaže sebi i drugima da ovo može.

A može li srpski inat ponovo skinuti krunu Kralja šljake?

Direktan prenos meča pratite na Tenis Uživo od 14.30h.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anketa, Masters, Masters u Rimu, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.