10/05/22 - 11:50h

369 je ključ do univerzuma

 

“Ako biste znali veličanstvenost trojke, šestice i devetke, imali biste ključ univerzuma“, rekao je čuveni Nikola Tesla.


Novak Djokovic

Ove nedelje, u osnovi jedan skroman čovek, verovatno nesvestan onoga što jeste i onoga što je postigao, stigao je dalje od ove planete. Pedeset i dve nedelje, pa tako puta sedam, i još koja nedelja plus, stavili su u nestvarnu poziciju najboljeg tenisera na planeti. Po verovanju srpskog naučnika, Nikole Tesle, takođe najboljeg u istoriji u svom zanimanju, 369 je broj koji vam daje ključ univerzuma i ove nedelje brojimo 369. nedelju u kojoj je Novak Đoković prvi teniser na planeti.
Mnogi bi dali mnogo da se tu nađu i samo jednu nedelju, a već u ovoj, na ovom turniru koji je pred nama, u gradu koji ima preko 900 crkvi, 280 fontana i zastrašujući Koloseum, održava se Masters turnir velike važnosti.

Na njemu bi Novak mogao da prepusti ključeve svog univerzuma i traži drugu priliku da ih iskoristi u nastavku godine, jer će mu odbranu bodova otežati mnogi motivisani protivnici. Na drugom kraju žreba, kao mogući finalista će biti Aleksandar Zverev, takođe čovek koji ga je pobedio u jedinom ovogodišnjem finalu, Andrej Rubljov, ali i kao najveća pretnja, njegov najveći rival u karijeri, Bik sa Majorke, Rafael Nadal.
Novak pronalazi svoj ritam, igra sve bolje, a svet polako popušta i uviđa da on, ipak, nije najveća pretnja u ovom univerzumu. Naprotiv, on je prvi čovek koji je do ključeva tog univerzuma došao, a tamo stižu verovatno samo oni jedinstveni i najbolji.

Kako je to jednom prilikom rekao Tesla, tako ćemo reći i mi.
„Ako budemo imali sreće da ostvariš barem neke od svojih budućih ideja, to će biti dobročinstvo za celo čovečanstvo. Ako se naše nade ispune, najslađa misao biće nam ta..da je to sve delo jednog Srbina.“

Ajmo Nole!

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Masters, Masters u Rimu, Novak Djoković


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.