26/08/21 - 16:51h

“20 hiljada navijača tražilo je Novakovu krv, okrutno…”

 

Nekadašnja teniserka Anabel Kroft prisetila se finala US Opena 2015. godine, kada je Novak Đoković osvojio svoju drugu titulu na ovom grend slemu.


Novak Djokovic

U finalu je savladao Rodžera Federera.

– Činilo se da je celo gledalište protiv njega. Bila je tišina kada bi on napravio viner, a klicalo bi se kada bi on pogrešio. Neverovatna je hrabrost koju je pokazao kada je dobio taj meč. Bila sam uz teren za taj meč i nisam verovala da 20.000 navijača traži njegovu krv i nada se da će izgubiti. Bilo je okrutno na mnogo načina. – rekla je ona i dodala:

– Bilo je to kao da gledate gladijatora kojeg publika razdire. Ja se naježim kada se setim kako je bilo, a on nije ni trepnuo. Impresivno je koliko je bio emotivno spreman da se izbori sa time. Zaista se nadam da će na kraju dobiti priznanje i ljubav koje zaslužuje zbog svega što je ostvario na terenu.

Kroft već godinama radi kao novinarka i imala je priliku da razgovara sa svim članovima “Velike trojke”.

– Sva trojica su neverovatni individualci, ali Đoković mi je toliko interesantan kad ga intervjuišem. Intelektualan je, impresivno je to kako barata engleskim jezikom i to koliko je gladan informacija. Uvek se dodatno informiše kako bi saznao nešto o svom srcu, plućima, hrani, snu… Najprofesionalniji sportista. Ne mogu dovoljno da ga nahvalim i rastužuje me što ne dobija podršku koju zaslužuje. Niko neće prestati da voli Federera i Nadala, ali možda kada završi karijere, ljudi počnu da cene sve što je Đoković uradio za sport. – rekla je ona.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Novak Đoković, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.