26/08/18 - 18:48h

Zverev: Lendl je bio bolji izbor od Bekera

 


Nemački teniser Aleksandar Zverev objasnio je zašto je za trenera izabrao Ivana Lendla pre svog sunarodnika Borisa Bekera.


Source: Clive Brunskill/Getty Images

Nemac je već neko vreme isticao da su Lendl i Beker jedini kandidati za posao njegovog trenera, a pre nekoliko dana odlučio je da započne saradnju sa Čehom.

– Poznato je da je moj izbor bio između Bekera i Lendla, uvek sam govorio da su njih dvojica jedine opcije od samog početka. Ključan razlog za izbor Lendla bio je što su neki članovi mog tima ranije sarađivali sa Ivanom. Znaju kakav kvalitet on donosi. Moj trener i dobar prijatelj Džez Grin mi je mnogo pričao o tome kakva je sjajna osoba Ivan Lendl. To je bio jedan razlog. Drugi je bio to što sam pomislio da će Ivanu u ovom trenutku svog života to biti malo lakše. – rekao je dvadesetjednogodišnji Zverev i dodao:

– Upoznao sam i Borisa i mnogo mi se dopao, on je sjajn momak. Obavestio sam ga o svojoj odluci pre nego što je ona objavljena. Rekao sam mu da bih rado sarađivao sa njim i da se nadam da će se prilika u budućnosti ukazati. Trenutno ipak mislim da je Ivan bolje rešenje. Imamo mnogo posle pred nama, naročito na taktičkom planu. On zna šta je potrebno da bih se uspešno takmičio na grend slem turnirima i osvajao ih. Imamo naporne treninge, a ja sam prilično vredan momak i radim šta treba.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandar Zverev, Boris Beker, Ivan Lendl, Teniseri, Vesti


Komentari