26/07/13 - 15:05h

Zvanično saopštenje Viktora Troickog

 

Viktor Troicki izdao je zvanično saopštenje povodom njegove suspenzije od strane Međunarodne teniske federacije (ITF) na 18 meseci. On je suspendovan jer na turniru u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi i najavio je žalbu. Srpski teniser detaljno je opisao da mu je doktorka dozvolila da ne preda uzorak krvi 15. aprila nakon prvog kola i duela sa Jarkom Nieminenom.

Viktor Troicki

Viktor Troicki

Osećao sam se užasno loše 15. aprila pre, tokom i nakon prvog kola protiv Jarka Nieminena. Izabran sam da dam uzorak urina i krvi nakon meča i otišao sam do kontrolne stanice doping kontrole nakon što sam se istuširao. Dao sam uzorak urina i rekao doktorki da se osećam veoma loše te da bi mi uzimanje krvi pogoršalo stanje. Uvek se osećam loše kada dajem krv, a tog dana sam se plašio da ću završiti u bolnici. Doktor mi je rekao da sam bled i da izgledam bolesno i dodao da bih trebalo da preskočim test ako napišem pismo ITF u kojem ću objasniti situaciju. Ona mi je izdiktirala pismo i pustila me da idem bez uzorka krvi. Bila je puna razumevanja i dosta mi je pomogla… Sada su me optužili da sam odbio da dam uzorak krvi. Ovo je prava noćna mora za mene. Bio sam 100% siguran da je sve u redu, baš kao i moj trener Džek Rider koji je bio sa mnom. Uveren sam 100 odsto da će Sud u Lozani razmotriti moj slučaj i doneti ispravnu odluku. Ali, ozbiljna kazna koju sam dobio ostavila me je bez reči. Ne znam šta ću da radim, još ne verujem da se to dogodilo. Borac sam i pokušaću da se borim sa mojim timom i advokatima, ali sada sam uništen. Nadam se da će se ova noćna mora završiti, jer zaista želim da nastavim da igram tenis. Ovo nisam zaslužio.

On je dodao da je sledećeg jutra istoj doktorki na istom mestu dao uzorak krvi i da su i test urina i test krvi bili negativni. Međutim, razlog zbog kojeg igrači moraju da odmah kada im se zatraži daju uzorak na pregled je što se pojavila zabranjena supstanca koja može brzo da bude izbačena iz tela.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Teniseri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.