31/07/18 - 16:59h

ZVANIČNO: ATP ‘uključio sat’

 


Turnir koji se trenutno igra u Vašingtonu prvi je na kojem se koristi sat koji meri vreme između poena.


Zimbio

Sat koji odbrojava do 25 sekundi, koliko je dozvoljena pauza između poena, testiran je prošle godine u kvalifikacijama i na NextGen turniru u Milanu.

Zvaničnu ‘premijeru’ dobio je u glavnom žrebu takmičenja u Vašingtonu, a koristiće se tokom cele američke turneje, čak i na US Openu.

Nakon poslednjeg grend slema sezone upravni odbor Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) doneće odluku da li će sat biti korišćen tokom cele godine. Što se grend slemova tiče, svaki donosi odluku za sebe, a čelnici Australijan opena već su pokazali interesovanje.

– Sat postoji da bismo sve te stvari ukinuli. U prošlosti bi sudije pustile da nešto prođe tek tako – možda je toi bio zdrav razum nekada, ali možda i nije. Iz perspektive igrača, stav je sledeći: ‘Ako stvarno želite da sprovedete to pravilo, stavite sat da vidimo koliko vremena imamo“. I Đoković i Nadal (oni igraju ‘sporije’), kada vide da postoji sat, prilagodiće se. – istakao je Gejl Brejdšo, izvršni potpredsednik ATP za pravila i takmičenja.

Japanac Kei Nišikori nije ‘fan’ ovog sata.

– Lično, neće mi biti lako. Neću imati mnogo vremena između poena da razmišljam o tome gde da smestim sledeći servis, a i biće malo komplikovano kad je vruće. Ima različitih igrača, neki igraju brzo, neki vole više vremena. Možda je to dobro za navijače da vide više poena i brže poene, ali ne znam da li je dobro za igrače. – rekao je Nišikori.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Maki July 31, 2018 Odgovori

Još jedna teniska glupost. Onaj peti set na razliku, sad ovo. Tenis je gospodski sport, treba da uživamo u lepim potezima i da igrači imaju daha da igraju. Ne da budu gladijatori koji jedva hodaju u četvrtom i petom setu. Najbolje još i da stave zastavicu kao u šahu.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.