23/08/15 - 22:09h

Zlatni Masters i dalje ostaje san i cilj! (Analiza)

 


Za Novaka Đokovića je i ove godine Masters u Sinsinatiju bio nedostižan, a prvom reketu sveta se na tom putu ponovo isprečio Švajcarac Rodžer Federer, koji se po sedmi put okitio peharom na turniru u Sinsinatiju.

Nole i Rodzer

Nole i Rodzer

Drugi nosilac iz Švajcarske je slavio sa 7:6, 6:3 posle jednog i po sata igre.

Federer je čitave sedmice igrao kao iz najboljih dana, iza sebe ima fantastičan turnir, nije izgubio servis tokom celog turnira, a iz pet mečeva je dozvolio samo tri brejk prilike, i to Špancu Felisijanu Lopezu.

Prvi set

Švajcarski teniser je bio izuzetno agresivan u toku čitavog prvog dela igre o čemu najbolje svedoči statistika. Rodžer je imao 83% osvojenih poena na prvi i čak 80% na drugi servis.

Upisao je 20 vinera i 14 neiznuđenih grešaka, naspram Đokovića, koji je imao po 9 direktnih poena i grešaka. Švajcarac je bio odlučniji, a u par navrata je imao i dosta sreće. Federer je u taj-brejku u potpunosti dominirao i osvojio ga sa 7:1.

Drugi set

Gubitak prvog seta uticao je na Novaka, koji je odmah izgubio svoj servis, što je Federer iskoristio i sopstvenim servisom vrlo lako se odlepio na 3:0. Švajcarac je i u nastavku prosto leteo po terenu, konstantno napadajući Novakov drugi servis, dok je Srbin bezuspešno pokušavao da pronađe pravi ritam. Rodžer se držao napadačke koncepcije do kraja susreta, pa je bez problema sačuvao prednost i stavio tačku na finale.

Novak Đoković je finalni duel završio sa 19 vinera i 22 neiznuđene greške, dok je Federer upisao 32 direktna poena i 23 greške.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Analiza, ATP, ATP Rang Lista, ATP trka, Finale, Masters, Masters u Sinsinatiju, Novak Djoković, Rang Lista, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.