10/01/17 - 20:33h

Zimonjić umesto Obradovića na čelu Dejvis kup tima Srbije!

 


Velika promena u Dejvis kup reprezentaciji Srbije!Nakon skoro 10 godina, Bogdan Obradović više nije selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije! Čovek koji je ovu funkciju obavljao od 2007, i pod čijim vođstvom je Srbija osvojila svoju prvu “salataru” 2010. godine, mandat ističe 21. januara, a Upravni odbor Teniskog saveza Srbije odlučio je da ne produži saradnju sa njim, već da na mesto selektora postavi Nenada Zimonjića.

Saopštenje predsednika TSS Mirka Petrovića prenosimo u celosti.

Uzimajući u obzir to da selektoru Dejvis kup reprezentacije Bogdanu Obradoviću 21. januara 2017. ističe mandat, Upravni odbor Teniskog saveza Srbije odlučio je da za vršioca dužnosti selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije imenuje dugogodišnjeg reprezentativca Nenada Zimonjića. Na istoj sednici je Upravni odbor TSS u skladu sa svojim aktima doneo odluku o raspisivanju konkursa za izbor selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije.

TSS ovom prilikom izražava zahvalnost Bogdanu Obradoviću na plodnom i uspešnom angažovanju tokom proteklih devet godina, koje je 2010. krunisano osvajanjem popularne salatare, čime je naša reprezentacija ušla u red najuspešnijih teniskih nacija na svetu. Pored tog istorijskog uspeha, selektor Obradović godinama je davao pečat jednom zavidnom kontinuitetu u igri i postignućima Dejvis kup reprezentacije Srbije. Naši teniseri igrali su u polufinalu 2011, a 2013. u finalu. Timska igra i duh koje je Obradović razvio kod igrača davali su kvalitet više individualnom talentu pojedinih tenisera i učinili da se ovo razdoblje zlatnim slovima upiše u istoriju belog sporta u Srbiji.

Verujemo da će se s dolaskom Nenada Zimonjića na čelo Dejvis kup reprezentacije Srbije nastaviti dobra tradicija i da će to biti osveženje u radu s mladim teniserima, kojima iskustvo Nenada Zimonjića kao igrača u Dejvis kupu i na ATP turnirima može da pomogne i podstakne ih da krenu stopama svojih starijih kolega.

U ime Teniskog Saveza Srbije,

mr Mirko Petrović, predsednik

Nenad Zimonjić je već bio selektor – igrač Srbije i Crne Gore 2003. i 2004. godine. U bogatoj igračkoj karijeri koja i dalje traje, osvojio je 53 titule u dublu i miksu. Rekorder je po broju nastupa za reprezentaciju Srbije – u 69 mečeva ostvario je 41. pobedu. Član je nacionalnog tima od 1995, a novi selektorski debi imaće protiv Rusije od 3. do 5. februara u Nišu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Teniski savez Srbije, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.