05/08/13 - 11:58h

Zikiju titula, Ana stala u polufinalu

 

Prethodne nedelje igrani su turniru u Vašingtonu, Kicbilu i Karlsbadu. Vašington će ove godine ostati u lepom sećanju Zimonjiću, Del Potru i Ribarikovoj, dok će se Stosurova rado sećati turnira u Karlsbadu.

Nenad Zimonjic

Nenad Zimonjic

Nastup u Vašingtonu je Nenadu Zimonjiću doneo drugu titulu u 2013. godini. On je u paru sa Žilijenom Benetoom uspeo u finalu da pobedi kombinaciju Fiš- Stepanek u dva seta. Opširnije o ovom meču možete pročitati ovde.

Takođe u Vašingtonu, do svoje 15. titule došao je Huan Martin Del Potro. Argentinac je najteži zadatak na ovom turniru imao upravo u finalu. Tamo ga je čekao Džon Izner sa svojim razornim servisima. Upravo ti servisi su Amerikancu doneli vođstvo u ovom meču, ali je potom Del Potro našao recept za spomenute servise i stigao do preokreta i pobede- 3:6, 6:1, 6:2.

Takođe u Vašingtonu si igrale i dame. Magdalena Ribarikova je uspela da odbrani tron do kog je došla i prošle godine. Ovog puta je Slovakinja u finalu pobedila Nemicu srpskog porekla Andreu Petković rezultatom 6:4, 7:6. Ovo je ukupno četvrta titula za Ribarikovu na WTA turu.

U Kicbilu je do svoje četvrte ATP singl titule došao Marsel Granoljers. Na putu do finala nije imao neka od zvučnijih imena u svetu tenisa za protivnika. U finalu ga je čekao Huan Monako. Argentinac je odigrao perfektno prvi set, ali je zato u nastavku pao. Iskoristio je to Španac i tako došao do nove titule u svojoj karijeri- 0:6, 7:6, 6:4.

Za kraj smo ostavili turnir u Karlsbadu. Na ovom turniru je nastupala Ana Ivanović, a nju je u polufinalu zaustavila Viktorija Azarenka. To je ujedno bio i poslednji trijumf beloruske teniserke na ovom turniru jer je u finalu bila poražena od Samante Stosur. Australijanka je “očitala” lekciju nekadašnjoj broj 1 na svetu i trijumfovala veoma ubedljivo u dva seta- 6:2, 6:3.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Ana Ivanović, Andrea Petković, ATP u Kicbilu, ATP u Vašingtonu, Džon Izner, Huan Martin Del Potro, Huan Monako, Magdalena Ribarikova, Marsel Granoljers, Nenad Zimonjić, Samanta Stosur, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Viktorija Azarenka, Žilijen Beneto


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.