05/02/13 - 20:33h

Žemlja bolji od Bozoljca, Lajović poražen od šesnaestogodišnjeg Čileanca

 

Srpski teniseri Dušan Lajović i Ilija Bozoljac završili su takmičenja na ATP turnirima u Zagrebu i Vinja del Maru. Dušan Lajović je u Čileu poražen od domaćeg tensera, šesnaestogodišnjeg Kristijana Garina, a Bozoljca je u prvom kolu ATP turnira u Zagrebu savladao Grega Žemlja.

Ilija Bozoljac

Ilija Bozoljac

Oba tenisera naše zemlje na ovonedeljne ATP turnire stigli su zahvaljujući odličnim partijama u kvalifikacijama. Iako su obojica pokazali dobru igru u tom delu takmičenja, poraženi su već u prvom kolu glavnog žreba.
Bozoljac je u prvom kolu naleteo na 60. tenisera sveta, Gregu Žemlju i sasvim očekivano izgubio. Ipak, naš teniser je pružio odličnu igru i prilično namučio Žemlju. Dobio je prvi set u taj brejku (7:5), a onda drugi izgubio (4:7). Treći set Žemlja je dobio lako, sa 6:2 posle 29 minuta. Žemlja će u narednoj rundi igrati protiv prvog nosioca, Marina Čilića.

Dušan Lajović dobio je lak zadatak u prvom kolu ATP turnira u čileanskom gradu Vinja del Mar. Žreb mu je odredio šesnaestogodišnjeg Kristijana Garina, koji je od organizatora turnira dobio specijalnu pozivnicu. Naš teniser se obrukao porazom od šest godina mlađeg Čileanca, sa 3:6, 4:6 posle samo sat i po vremena igre. Garin će u drugom kolu igrati protiv trećeg nosioca Žeremija Šardija.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Zagrebu, Dušan Lajović, Ilija Bozoljac, Srpski teniski talenti, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.