31/01/21 - 17:07h

“Želim da imamo dobru atmosferu, nadam se da ću imati uspeha kao selektor”

 

Viktor Troicki pričao je za ATP radio o predstojećem ATP kupu.


Scott Barbour/Getty Images

U noći između ponedeljka i utorka srpski tim kreće u odbranu titule na ovom takmičenju, a Viktor Troicki debitovaće kao selektor.

– Srbija brani titulu, ovo je drugi ATP kup. Moja uloga ove sezone neće biti u igračkom kapacitetu – prošle godine sam igrao, sad sam kapiten tima. Pokušaću da pomognem momcima sa svojim iskustvom u timskim takmičenjima. Želim da imamo tu dobru atmosferu, nadam se da ćemo biti uspešni i ove godine. Imamo zaista tešku grupu, možda i najtežu. U timovima Kanade i Nemačke su odlični igrači. Verujem u naš tim i očekujem sjajne mečeve. – rekao je on i dodao:

– Ovo mi je debi u sezoni. Naravno da volim tenis, dugo sam u njemu, oduvek sam uživao u svim timskim takmičenjima. Često sam i kao igrač davao savete sa strane kolegama, nadajući se da mogu da pomognem. Svakako, ovo će za mene biti drugačije iskustvo u odnosu na ono kada sam igrao, ali nadam se da ću imati uspeha i na ovom mestu kao i kada sam bio igrač.

Troicki veruje da će i ovog puta tim predvođen Novakom Đokovićem i Dušanom Lajovićem biti uspešan, ali ističe da neće biti nimalo lako.

– Prošle godine imali smo neverovatnu atamosferu na tom putu do titule. Imali smo ogromnu podršku navijača u Brizbejnu i Sidneju, za te dane nas vežu lepa sećanja, bilo je to sjajno iskustvo za sve. Sa Novakom je uvek sve lakše, on je uradio svoj deo, dobio sve svoje mečeve. Nadamo se tome i sada. I Dušan Lajović je opet u timu, bio je sjajan prošle godine. Ovo je teško takmičenje, igraju ga velike teniske nacije. Tu su sve sjajni igrači, neće biti nimalo lako.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP kup, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.