02/07/18 - 14:14h

“Zbog Federera i Nadala Novak deluje neuspešno”

 


Nekadašnji australijski teniser Pet Keš rekao je da je 2015. bila najbolja sezona kako u karijeri Novaka Đokovića, tako i u čitavoj istoriji tenisa.


Twitter

Keš je rekao da je potpuno normalno to što Novaku treba vremena da se nakon pauze vrati na svoj pređašnji nivo:

– Novak Đoković je bio normalan. Rekao je – izgubio sam motivaciju. To je normalno. U mojoj eri, na turu nije bilo lepo i komforno kao sada. Morali smo da putujemo preko okeana, a to nisu bila baš sedišta prve klase. Gotovo svi smo gubili motivaciju. Bjern Borg se povukao sa 24 ili 25 godina, Džon Mekinro je govorio o tome, Andre Agasi isto. To je normalno.

Pet ne shvata kako Rodžer Federer i Rafael Nadal uspevaju da toliko dugo ostanu u vrhu svetskog tenisa i smatra da zbog ogromnog uspeha dvojice igrača, Đoković ostaje u njihovoj senci, bez obzira na sjajne uspehe koje je postigao:

– Postavili su lestvicu toliko ludački visoko da neko poput Novaka izgleda kao da je neuspešan u odnosu na njih, pošto je izgubio motivaciju, što je smešno. Đoković je 2015. odigrao svoju najbolju sezonu, možda i najbolju sezonu koju je tenis ikada video. Igrao je protiv Nadala na vrhuncu, protiv Federera na vrhuncu i pobeđivao ih. A oni su dvojica najvećih igrača u istoriji, što dovoljno govori o njemu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari