30/08/15 - 11:00h

Zanosne i profesionalne: Ana Ivanović vs. Marija Šarapova (Foto)

 

One su prelepe. One su uspešne u onome što rade. One umeju i te kako da vas nateraju da učinite naklon jer su besprekorne na terenu. Izgledaju svetski, kako se i očekuje od njih. Njihov ljubavni život često je pod lupom javnosti. One su pravi profesionalci. Crna i plava, Srpkinja i Ruskinja, obe vatrene- Ana Ivanović i Marija Šarapova.

collage

Zanimljivo je da su ove dve teniserke obe rođene 1987. godine, Šarapova je nešto starija jer je rođena u aprilu, a Ana u novembru. Obe igraju tenis desnom rukom. Ne dele boju kose, ali se obe najviše oslanjaju na dvoručni bekhend. Marija je trenutno 3. teniserka sveta, dok Ana zaostaje nekoliko mesto i zauzima 7. poziciju na WTA listi.

Nekada je beli sport bio samo sport. Kad to kažem, mislim prvenstveno na činjenicu da je fokus uvek primarno bio na igri i tehnici. Danas idalje postoji fokus na igri, ali se pridaje pažnja i nekim drugim elementima koje je dobro posedovati. Pritisak je naročito izražen u ženskoj konkurenciji. Koliko morate biti živa vatra na terenu, toliko morate izgledati lepo, biti angažovani na snimanju reklama, paziti na oblačenje u javnosti i još mnogo toga. Reklo bi se da Ana i Marija odolevaju uspešno svim tim obavezama.

collage

One su godinama zaštitna lica nekih od najprestižnijih sportskih brendova. Ana je verna nemačkom Adidasu, dok Marija oblači Najk odeću, čija firma ima sedište u Portlandu u SAD-u. Mora se priznati da obe izgledaju lepo na terenu. Uostalom, prosudite sami, slike su pred vama.

collage

Pošto verovatno ni same ne znaju koliko su reklama snimile, koliko puta su radile neki foto editorijal, izdvojili smo i one slike koje muškom delu publike naročito plene pažnju.

collage

Krasile su naslovnice mnogih magazina mode, mada po standardima stila i lepote, uz dužno poštovanje obema, Ana prednjači, to barem tvrde svi relevantni stručnjaci u ovoj branši, koji ih budno prate kako na terenu, tako i van njega.

collage

Nismo tu da sudimo, ono što možemo uraditi, jeste da priznamo da su obe prelepe i uspešne, posvećene tenisu, motivisane za nove pobede. Očekujemo od njih svakako još napredovanja na terenu, uvek je cilj sam vrh WTA liste, u čemu su obe uspele. Titule, pobede, stil, lepota, reklame, reflektori, posao, puno obaveza, borba za poen, gem, set, meč. A šta vi kažete, Ana ili Marija?

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Marija Šarapova, Teniserke, Vesti, Zanimljivosti


Komentari: 3

 
zuzana August 30, 2015 Odgovori

Naravno naša Ana,mada je i Marija prelepa.

 
tereza August 30, 2015 Odgovori

Obe su lijepe i uspješne ! vrjedne ,ali lijepe i uspješne žene nemaju sreće u ljubavi

 
tereza August 30, 2015 Odgovori

Obe su lijepe vrjedne i uspješne ,ali lijepe žene nemaju sreće u ljubavi ,nažalost ! Muški ego nemože podnjeti da im je partnerica uspješnija od njih ! uz to su i lako pokvarljiva roba ,I Ani i Mariji želim naravno puno sreće !

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.