28/03/16 - 12:11h

Za istoriju: Marej od ponedeljka prvi na svetu!

 

Uprkos ispadanju u drugom kolu Masters turnira u Majamiju, Džejmi Marej će od ponedeljka postati najbolji teniser sveta u dubl konkurenciji.

zimbio.com

zimbio.com


Džejmi Marej će od ponedeljka postati prvi Britanac u istoriji tenisa na prvom mestu ATP liste, bilo u singl ili dubl konkurenciji.

Stariji brat Endija Mareja, drugoplasiranog na ATP listi u singl konkurenciji, igrao odlično u tandemu sa Brunom Soarešom ove sezone.

Džejmi će u ponedeljak preskočiti Brazilca Marsela Mela koji je u paru sa Ivanom Dodigom poražen od kombinacije Huej/Mirnji, pa nije odbranio polufinale igrano prošle sezone. Marej i Soareš su završili takmičenje na Floridi već u drugom kolu, ali će Britanac uprkos tome zaposesti čelo dubl karavana od ponedeljka i postati najbolji na svetu, što njegovom mlađem bratu još uvek nije uspelo u singl konkurenciji.

Džejmi Marej je, sada već davne 2007. godine, osvojio Vimbldon u miks dublu zajedno sa našom Jelenom Janković.

Marselo Melo, koji će biti prvi do 4. aprila kada izlazi nova lista, probio se na vrh u novembru prošle godine, ali nije uspeo da se zadrži više od pet meseci.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Džejmi Marej, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
Dragan March 30, 2016 Odgovori

Lepo je sto ste podsetili one koji su skloni zaboravljanju (a u konkretnom slucaju i ignorisanju), da uprkos uvrezenom misljenju, JJ IMA grand slam titulu.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.