31/12/12 - 13:31h

WTA Šenžen: Uspešan start Jovanovske!

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski uspešno je započela novu sezonu plasiravši se u osminu finala na WTA turniru u kineskom Šenženu. Ona je sa 2:0 u setovima savladala Rumunku Aleksandru Kadantu.

B. Jovanovski66
A. Kadantu31
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Samo sat vremena trebalo je Bojani da savlada trenutno 90. teniserku na WTA listi. Godinu dana starija Rumunka napravila je brejk već na startu meča i povela sa 2:0, ali je u naredna dva gema Bojana uspela da dođe do izjednačenja. Usledio je još jedan brejk Kadantu, a zatim i ribrejk Jovanovske. U osmom gemu naša teniserka je osvojila još jedan gem na servis protivnice i nešto kasnije povela sa 1:0 u setovima.
U drugom setu je naša teniserka pokazala veoma dobru igru, a Rumunka je posle izgubljenog prvog dela meča izgubila i samopouzdanje. Bojana je lagano napravila tri brejka i dobila ovaj set sa 6:1.
U osmini finala će Bojana, koja je postavljena za osmog nosioca, igrati protiv domaće teniserke Jing-Jing Duan, 132. igračice sveta, a ovo će biti njihov prvi susret.
Bojana je u nedavnom intervjuu za naš sajt istakla da joj je cilj da u 2013. uđe u top 20, a mi ćemo samo reći – ukoliko nastavi sa ovakvim pobedama želja će joj vrlo brzo biti ostvarena.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.