07/04/14 - 02:32h

WTA Monterej: Ana pobedila u srpskom finalu!

 

Srpska teniserka Ana Ivanović došla je do svoje druge titule ove godine! U finalu WTA turnira u Montereju Ivanovićeva je sa 2:0 u setovima savladala sunarodnicu, mladu Jovanu Jakšić kojoj je ovo bilo prvo WTA finale u karijeri.

A. Ivanović66
J. Jakšić21
Ana Ivanovic

Ana Ivanovic

Jovana je dobro startovala i već u prvom gemu oduzela Ani servis. Povela je sa 1:0, ali nije uspela da realizuje prednost, jer Ana odmah vraća brejk. Jakšićeva tokom celog seta loše servira, pa Ana bez mnogo muke uspeva da osvoji svaki gem na servis protivnice do kraja ovog dela igre. Pri rezultatu 5:1 Ivanovićeva servira za set, ali se Jovana vraća u meč napravivši brejk. To je sve što je do kraja ovog dela meča uspela da uradi mlada teniserka. Sledeću priliku Ana koristi i na Jovanin servis dolazi do set lopti. Koristi četvrtu i dolazi u vođstvo od 1:0.

Nakon osvojenog prvog seta stvari su krenule u još boljem smeru za Anu. Vezala je tri gema na startu drugog dela meča, uključujući jedan na servis Jakšićeve. Jovana na kratko prekida seriju starije koleginice i smanjuje njeno vođstvo na 3:1, ali do kraja meča Ivanovićeva nastavlja u pobedničkom ritmu i uz još tri gema osvaja i ovaj set. Koristi drugu meč loptu i dolazi do svoje druge titule ove godine.

Ana je, bez sumnje, zaslužila ovu titulu, a mlada Jovana došla je do najvećeg uspeha u dosadašnjoj karijeri odigravši svoje prvo WTA finale. Titula će, ne sumnjamo, biti.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Jovana Jakšić, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.