24/06/13 - 09:12h

WTA lista: Skok Jelene, Ana i dalje najbolje rangirana naša teniserka

 

Srpska teniserka Jelena Janković napredovala je ove nedelje za dva mesta, i sada je na 14. poziciji WTA liste. Ana Ivanović ostala je na 12. mestu, pa je i ove nedelje najbolje rangirana srpska teniserka.

Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Srpska teniserka Ana Ivanović i na najnovijoj WTA listi zauzima 12. mesto, sa 2920 poena. Sa samo 90 bodova manje, na 14. mestu WTA liste nalazi se Jelena Janković, koja je ove nedelje napredovala za dva mesta.

Bojana Jovanovski ostvarila je napredak od jedne pozicije, pa je sada 39. igračica sveta, a Vesna Dolonc ostala je na 97. poziciji.

Prošlonedeljnu poziciju zadržala je i Aleksandra Krunić koja je i dalje 136. teniserka sveta, a Jovana Jakšić napredovala je za jedno mesto, pa je sada 188. na WTA listi.

U top 10 WTA listi nije bilo nikakvih promena. Prva je i dalje Amerikanka Serena Vilijams, a slede je Viktorija Azarenka iz Belorusije, Ruskinja Marija Šarapova, Poljakinja Agnješka Radvanska, Sara Erani iz Italije, Kineskinja Na Li, Anželik Kerber iz Nemačke, Čehinja Petra Kvitova, Dankinja Karolina Voznjacki i Marija Kirilenko iz Rusije.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Rang Lista, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.