31/03/14 - 10:30h

WTA lista: Jelena osma, Ana trinaesta

 

Amerikanka Serena Vilijams, koja je slavila na turniru u Majamiju, i dalje je ubedljivo prva teniserka sveta. Iza nje je Na Li, a prate je Agnješka Radvanjska, Viktorija Azarenka, Simona Halep, Petra Kvitova i Anželik Kerber.

Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Jelena Janković pokvarila je plasman za dva mesta u odnosu na prošlu nedelju, pa je sada osma teniserka sveta. Ana Ivanović zadržala se na poziciji broj 13. Što se WTA trke tiče, obe naše teniserke su u top 10. Jelena je osma, a Ana deseta.

Bojana Jovanovski je ostvarila napredak od jednog mesta i sada je 39. igračica sveta. Vesna Dolonc je napredovala jedno mesto, pa je trenutno 115. teniserka sveta. Jovana Jakšić je sa 133. pala na 137. mesto, a Aleksandra Krunić je 154. igračica planete, nakon što je napredovala za šest pozicija.

Na listi zarada Jelena Janković je deseta, sa skoro pola miliona dolara, a Ana Ivanović na poziciji broj 15, sa skoro 400 hiljada dolara. Ubedljivo prva je Kineskinja Na Li, koja je za prva tri meseca 2014. godine zaradila više od 3 miliona dolara. Prva teniserka sveta, Serena Vilijams, je na četvrtoj poziciji i do sada je zaradila nešto više od milion i 200 hiljada.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Rang Lista, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.