31/03/14 - 10:30h

WTA lista: Jelena osma, Ana trinaesta

 


Amerikanka Serena Vilijams, koja je slavila na turniru u Majamiju, i dalje je ubedljivo prva teniserka sveta. Iza nje je Na Li, a prate je Agnješka Radvanjska, Viktorija Azarenka, Simona Halep, Petra Kvitova i Anželik Kerber.

Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Jelena Janković pokvarila je plasman za dva mesta u odnosu na prošlu nedelju, pa je sada osma teniserka sveta. Ana Ivanović zadržala se na poziciji broj 13. Što se WTA trke tiče, obe naše teniserke su u top 10. Jelena je osma, a Ana deseta.

Bojana Jovanovski je ostvarila napredak od jednog mesta i sada je 39. igračica sveta. Vesna Dolonc je napredovala jedno mesto, pa je trenutno 115. teniserka sveta. Jovana Jakšić je sa 133. pala na 137. mesto, a Aleksandra Krunić je 154. igračica planete, nakon što je napredovala za šest pozicija.

Na listi zarada Jelena Janković je deseta, sa skoro pola miliona dolara, a Ana Ivanović na poziciji broj 15, sa skoro 400 hiljada dolara. Ubedljivo prva je Kineskinja Na Li, koja je za prva tri meseca 2014. godine zaradila više od 3 miliona dolara. Prva teniserka sveta, Serena Vilijams, je na četvrtoj poziciji i do sada je zaradila nešto više od milion i 200 hiljada.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Rang Lista, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari