28/01/13 - 08:53h

WTA lista: Četiri srpske teniserke u top 100!

 

U nedelji pre Australijan Opena imali smo tri teniserke u prvih 100 na WTA listi. Posle odličnog plasmana Vesne Dolonc, sada ih ima četiri. Veliki napredak zabeležila je i Bojana Jovanovski, Ana je ostala na istoj poziciji, a Jelena je za pet mesta niže u odnosu na WTA listu od pre dve nedelje.

Vesna Dolonc

Vesna Dolonc

Najbolje rangirana teniserka Srbije i ove nedelje je Ana Ivanović. Ivanovićeva je zadržala poziciju na kojoj je bila pre učešća na Otvorenom prvenstvu Australije, pa je i na najnovijoj WTA rang listi trinaesta.
Nakon poraza u trećem kolu Australijan Opena, Jelena Janković zabeležila je pad od pet mesta. Pre dve nedelje bila je na pragu ulaska u top 20, a sada je 26. igračica sveta.
Naše najveće iznenađenje na prvom grend slemu sezone bila je Bojana Jovanovski, koja je uspela da stigne do osmine finala. Boka je pre dve nedelje bila svetski broj 56, a sada je na 38. pozicji WTA liste, što je njen najbolji plasman u karijeri.
Vesna Dolonc je iz kvalifikacija došla do drugog kolo Australijan Opena, pa je zahvaljujući tome na WTA listi napredovala 31 poziciju. Ruskinja koja igra pod zastavom naše zemlje trenutno je 89. teniserka sveta i samo je četiri mesta dele od najboljeg plasmana u karijeri.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Jelena Janković, Rang Lista, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.