11/07/16 - 14:00h

WTA lista: Ana zadržala poziciju, pad Jelene

 


Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović zadržala je prošlonedeljnu poziciju na WTA rang listi, dok su ostale srpske teniserke doživele blage padove.

Ana Ivanovic i Jelena Jankovic

Ana Ivanovic i Jelena Jankovic

Ana Ivanović je i ove nedelje na 25. poziciji WTA liste, dok je Jelena Janković ponovo iza nje, na 27. mestu. Bojana Jovanovski otišla je korak u nazad, pa je ove sedmice 130. teniserka sveta, a Aleksandra Krunić je posle pada za čak 14 pozicija, na najnovijoj rang listi 134. igračica sveta.

U dubl konkurenciji Krunićeva sve više napreduje, pa je ove nedelje na korak od 50 najboljih – na 51. poziciji. Drugi reket naše zemlje u ovoj konkurenciji, Jelena Janković, nalazi se na 72. poziciji, posle napretka za 14 mesta.

U TOP 10 WTA liste bilo je mnogo promena. Serena Vilijams je i dalje na čelu kolone, ali je ove nedelje na drugoj poziciji Nemica Anželik Kerber. Posle pada treće mesto zauzima Garbinje Muguruza, a na četvrtom je Agnješka Radvanjska. Petu i šestu poziciju zadržale su Simona Halep i Viktorija Azarenka, a za jedno mesto je napredovala Venus Vilijams koja je ove nedelje sedma igračica sveta. Osma je Roberta Vinči, a Karla Suarez Navaro i Svetlana Kuznjecova povratnice su u najbolju desetorku, na devetom i desetom mestu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rang Lista, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.