16/02/15 - 11:12h

WTA lista: Ana šesta, pad Jelene

 

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović zadržala je prošlonedeljnu poziciju na WTA listi, Jelena Janković doživela je pad, a Bojana Jovanovski napreduje na listi, iako ne igra.

AP photo

Bojana Jovanovski i Ana Ivanovic

Najbolja svetska teniserka i ove nedelje je Serena Vilijams, a iza nje su Marija Šarapova, Petra Kvitova i Simona Halep, koje su zamenile mesta, i Karolina Voznjacki. Šesto mesto na WTA listi zauzima naša teniserka Ana Ivanović, a uz Eženi Bušar, Agnješku Radvansku, Ekatarinu Makarovu i Andreu Petković one čine top 10 najboljih igračica sveta.

Drugi reket Srbije, Jelena Janković, pala je za pet mesta i sada je 21. teniserka planete, dok Bojana Jovanovski napreduje, iako ne nastupa na turnirima. Ona je ove nedelje 62. igračica sveta.

Aleksandra Krunić pala je za jedno mesto, pa je ove nedelje na 79. poziciji, a Jovana Jakšić je uz pad od dva mesta, svetski broj 131.

Pad od devet mesta doživela je Vesna Dolonc koja je sada 286. teniserka sveta, a Ivana Jorović je pokvarila plasman za jednu poziciju i 306. je igračica planete na najnovijoj WTA listi.

Što se dubla tiče, Jelena Janković zauzima 60. mesto, a Aleks Krunić je ispala iz top 100 i sada je 102. igračica sveta na ovoj listi.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Ivana Jorović, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Rang Lista, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.