22/07/15 - 15:40h

WTA Istanbul: Ursula bolja i od Bojane!

 


Srpska tenisera Bojana Jovanovski poražena je u drugom kolu WTA turnira u Turskoj! Bolja od naše igračice bila je Poljakinja Ursula Radvanjska rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2, nakon jednog sata i 19 minuta tenisa. Mlađa sestra Agnješke Radvanjske je juče eliminisala Jelenu Janković sa ovog turnira, a naredna protivnica joj je pobednica meča Pironkova – Nara.

B. Jovanovski32
U. Radvanjska66
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski u ovom meču nije bila na nivou od rpe dva dana kada je eliminisala Jaroslavu Švedovu. Poljakinja je bolje servirala, uspela je da u ključnim trenucima sačuva svoje servise, te napravi brejk kada je bilo potrebno prelomiti rezultat.

Duel je počeo sigurnim servisima, a onda su tensierke u trećem i četvrtom gemu razmenile po brejk za nastavak izjednačenog rezultata – 2:2. Nakon šestog gema Ursula Radvanjska je preuzela dominaciju na terenu, došla je do brejk šanse u sedmom delu prvog seta, iskoristila ju je, a potom je vezala još dva gema, jedan brejk, te je odličnim finišom postavila konačnih 6:3 u prvom delu igre.

Sjajne partije sa kraja prvog seta Poljakinja je primenila i na startu sledećeg. Uspela je Ursula Radvanjska da veže pet gemova za redom, a pritom i spase četiri brejk lopte, naspram Bojane koja je dozvolila rivalki da joj oduzme servise u drugom i petom gemu, iz trećeg odnosno drugog pokušaja. U daljem toku seta naša igračica je pokušala da se vrati u meč, osvojila je dva gema za redom, ali kada je napravila brejk nije ga i potvrdila, te je teniserka iz Poljske postavila konačnih 6:2.

Mlađa sestra Agnješke Radvanjske je juče eliminisala Jelenu Janković sa ovog turnira, a naredna protivnica joj je pobednica meča Pironkova – Nara.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.