26/10/13 - 18:54h

WTA Istanbul: Serena Vilijams bolja od odlične Jelene

 

Srpska teniserka Jelena Janković poražena je od Amerikanke Serene Vilijams sa 6:4, 2:6, 6:4 u polufinalu završnog WTA turnira u Istanbulu. U meču punom preokreta, Jankovićeva je još jednom dokazala da je jedna od retkih teniserki koja može da parira Sereni.

J. Janković464
S. Vilijams626
Jelena Jankovic, Sinsinati

Jelena Jankovic

Obe teniserke sigurno su startovale na svoj servis, ali bolje je počela Jelena koja je napravila brejk i povela sa 3:1. Međutim, iako je delovala neraspoloženo, Serena se u tom trenutku probudila i napravila je preokret. Američka teniserka počela je da pogađa snažne udarce sa osnovne linije, dobila je 16 od narednih 19 poena i došla je na gem od seta (5:3). Srpska teniserka je uspela da se za trenutak konsoliduje i smanji razliku, imala je u narednom gemu i jednu brejk priliku, ali Serena je ipak odigrala najbolje kada je to bilo najpotrebnije i posle 40 minuta dobila je prvi set (6:4).

Početak drugog seta bio je identičan početku meča. Prva dva gema išla su uz servis, a onda je srpska teniserka, napravivši brejk, povela sa 3:1. Serena je delovala veoma čudno na terenu, teško se kretala, pogotovo između poena. Međutim, za razliku od prvog dela meča, Jelena nije dozvolila Amerikanki da se vrati u igru. Povela je sa 5:1, i do kraja seta dozvolila Sereni samo još jedan gem.

U trećem delu meča Serena je igrala na sve ili ništa. Takva igra donosila joj je poene i gemove, pa je napravivši još jedean brejk došla veoma blizu pobede (4:1). Pri vođstvu Amerikanke od 5:2 Jelena je ipak uspela da napravi brejk, a zatim i da izvrši dodatni pritisak na rivalku dobivši još jedan gem (5:4). Ipak, u drugom pokušaju da odservira za finale Serena je uspela iako je Jelena imala jednu brejk šasnu. Amerikanka je odservirala as i posle dva sata i 6 minuta došla je do pobede (6:4).

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Jelena Janković, Serena Vilijams, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.