04/04/14 - 22:07h

WTA Čarlston: Kraj za Jelenu u četvrtfinalu

 

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale WTA turnira u Čarlstonu. Prošlogodišnja finalistkinja izgubila je sa 2:1 u setovima od Kanađanke Eženi Bušar u četvrtfinalu ovog turnira.

J. Janković363
E. Bušar646
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Dvadesetogodišnja kanadska teniserka Eženi Bušar savladala je u četvrtfinalu WTA turnira u Čarlstonu, sa 2:1 u setovima, najbolje rangiranu srpsku teniserku Jelenu Janković. Ovaj meč je trajao dva sata i četiri minuta, a Jankovićeva nije uspela da dođe do preokreta i plasmana u polufinale.

Jelena je došla do prvog brejka u meču za vođstvo od 2:1 u prvom setu, ali već u narednom gemu Bušar vraća brejk i izjednačava rezultat na 2:2. U naredna dva gema još po jednom su jedna drugoj oduzele servis i došle do 3:3, a u osmom gemu Kanađanka dolazi do ključnog brejka u ovom setu i prelazi u vođstvo od 5:3. Servira za set i dobija ga nakon prve set lopte.

Nastavila je Kanađanka u pobedničkom ritmu. U sedmom gemu drugog seta osvaja gem na Jelenin servis, ali ne uspeva da realizuje brejk, jer ga Jankovićeva vraća za 4:4. U poslednjem gemu ovog seta naša teniserka dolazi do konačnog brejka za pobedu u ovom delu meča. Nakon dve set lopte izjednačava na 1:1 u setovima.

Odlučujući gem dobila je Bušar uz dva brejka prednosti. Jelena nije imala šansi za preokret, a mlada Kanađanka se plasirala u polufinale turnira u Čarlstonu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.