07/04/13 - 20:19h

WTA Čarlston: Jeleni izmakla titula, Serena bolja posle preokreta!

 

Sjajnu nedelju u Čarlstonu, Jelena Janković nije uspela da završi sa titulom. Od nje je u finalu bolja bila prva teniserka sveta, Serena Vilijams, koja je do titule došla nakon preokreta.

J. Janković602
S. Vilijams366
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Jelena je igrala sjajno u prvom delu meča, podsetila je na stare dane. Tri asa, 79% ubačenog prvog servisa, pet spašenih i dve iskorišćene brejk lopte dovoljno govore o tome. U četvrtom gemu Serena je imala pet šansi za brejk, ali je naša tenserka uspela da sačuva servis. Izjednačila je na 2:2 i nekoliko minuta kasnije osvojila gem na Serenin servis. Do kraja seta to joj je pošlo za rukom još jednom, pa je ovaj deo meča dobila sa 6:3.

Usledio je loš period u igri naše teniserke. Servis je nije dobro služio, napravila je četiri duple greške, i uspela da spasi samo jednu od četiri brejk lopti. Serena joj je tri puta oduzela servis, a uz to osvojila i sva tri gema u kojima je servirala, pa je posle 37 minuta igre u ovom delu meča izjednačila rezultat na 1:1.

Nakon izgubljenog drugog seta, Jeleni nije krenulo na bolje. Iako smo se nadali njenom ‘buđenju’ to se nije dogodilo. Bila je bez šansi za brejk, dok je Serena iskoristila dve od četiri. Zahvaljujući tome dobila je ovaj deo meča sa 6:2 i postala šampionka WTA turnira u Čarlstonu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.